preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

MEĐUNARODNI TJEDAN DISLEKSIJE

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 7. 10. 2021.

Od 4.-10. listopada diljem svijeta se obilježava tjedan disleksije povodom kojeg su OmoLab komunikacije d.o.o.  u partnerstvu s Raiffeisenbank Austria d.d. izdali i donirali slikovnicu „Najposebniji dar“ našoj  školskoj knjižnici.  Stoga je i naša škola obilježila tjedan disleksije i potiče veće razumijevanje među djecom što to znači biti drugačiji.

Slikovnicu je kreirala i ilustrirala Tena Kirchmayer, učenica osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Đakova. U njoj na zabavan način upoznaje čitatelje s izazovima s kojim se susreće zbog disleksije te predstavlja što znači biti drugačiji.

Tjedan disleksije je godišnji događaj posvećen boljem razumijevanju i podizanju svijesti o disleksiji. Važno je upoznati širu javnost o tome što je disleksija, na koji način prepoznati osobe s disleksijom, osobito učenike, te na koji način ih podržati. Uz poteškoće disleksija nosi jedan drugačiji pogled na svijet i poseban način razmišljanja. Mnoge osobe s disleksijom imaju izraženu maštu, kreativnost te sposobnosti rješavanja problema.


Priloženi dokumenti:
1634640521765.jpg (1.88 MB)


Facebook škole
INFORMATIKA

 

         

Tražilica
Oglasna ploča
Korisni linkovi
 > Škole
 > MZO
 > AZOO
 > ettaedu
 > CARNetCMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / www.os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju