preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

Učenički literarni radovi

Jedno malo pecivo

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 16. 10. 2015.

  Jednog dana mali je dječak šetao ulicom,kad najedno prije negoli spusti desnu nogu začuje:”Alo mali,pazi kuda hodaš!,,Dječak zbunjeno pogleda oko sebe tad se opet začu:”Ma,dolje sam,pametni!,,

Kad je dječak pogledao dolje ugledao je pecivo.Pecivo je već znalo taj pogled i kaže:”Da,da ja sam pecivo,a sad me digni dok me mravi nisu rastrgali!,,Dječak ga pogleda i upita:”A gdje ti je MOLIM?,,”Ostao spavat u krevetu!,,-nemarno će pecivo.Dječak ga digne i nastavi šetati s njim.Kako je padala noć dječak pogleda u pecivo i kaže:”Čuj,pecivo vrijeme  večere je.,,Nato će pecivo:”Mali da ti nije palo napamet!,,Tako su se družili,a Dani kruha su se bližili.Tad se dječak razboli jer nije imaošto jesti.Pecivo je odlučilo da ga dječak može pojesti.I tako je dječak ozdravio točno na Dane kruha.

 

                                                                                                 Sanja Miščević
Smijehom sam pobijedio ljutnju

 Na prvi dan škole kada su praznici jurećim motorom brzo otišli bio sam tako ljut i umoran što mi se nisu ni javili  ili napisali oproštajno pismo. No, kada me baka probudila punim vrčom hladne vode ( jer se nisam mogao probuditi) lijeno sam se digao i sporo obukao. A ti praznici su jako bezobrazni. Ništa im ne smijete vjerovati. Nadam se da bar uživaju na Havajima. A pogledajte mene! Umoran i nenaspavan!  I još k tome zakasnim na autobus. I prije nastavka moram vam reći da bih mogao od oblaka ljutnje dignuti slona. No hvala Bogu da smo imali automobil. Najbržom brzinom dojurili smo do škole. Ali iskreno, bilo bi bolje da je naš automobil imao klizaljke. Toliko o vremenskim uvjetima na cesti. Nakon toliko pričanja smo stigli. Prijatelji su vidjeli da nešto nije u redu pa su radili najsmješnije grimase i smijeh je u borbi s ljutnjom krvavo pobijedio.

 

  Matej Vuković, 4. r.


CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / www.os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju