preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

Učenički literarni radovi

Kako je Maja postala kraljica

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 20. 10. 2016.

Kako je Maja postala kraljica

  Jedna mala pčela Maja, vrijedno je skupljala pelud. Pelud je nosila u košnicu gdje je proizvodila med. Jednog dana shvatila je da joj ljudi uzimaju med. Razočarala se. Bila je tužna.

Počela je istraživati. Pitala se, zašto to rade? Kada je saznala koliko je njezin med potreban za zdravlje ljudi, bila je presretna. I veselo je poletjela skupljati vojsku pčela da napravi puno meda. Meda koji će liječiti ljude. Tada je pčela Maja postala kraljica pčela.

 

Marija Bićanić, 2. razred
Smijehom sam pobijedio ljutnju

 Na prvi dan škole kada su praznici jurećim motorom brzo otišli bio sam tako ljut i umoran što mi se nisu ni javili  ili napisali oproštajno pismo. No, kada me baka probudila punim vrčom hladne vode ( jer se nisam mogao probuditi) lijeno sam se digao i sporo obukao. A ti praznici su jako bezobrazni. Ništa im ne smijete vjerovati. Nadam se da bar uživaju na Havajima. A pogledajte mene! Umoran i nenaspavan!  I još k tome zakasnim na autobus. I prije nastavka moram vam reći da bih mogao od oblaka ljutnje dignuti slona. No hvala Bogu da smo imali automobil. Najbržom brzinom dojurili smo do škole. Ali iskreno, bilo bi bolje da je naš automobil imao klizaljke. Toliko o vremenskim uvjetima na cesti. Nakon toliko pričanja smo stigli. Prijatelji su vidjeli da nešto nije u redu pa su radili najsmješnije grimase i smijeh je u borbi s ljutnjom krvavo pobijedio.

 

  Matej Vuković, 4. r.


CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / www.os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju