preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

Učenički literarni radovi

Valentinovo

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 20. 2. 2017.

Pariška ljubav

 

Pariz! Grad ljubavi. San svake žene. Moj san nije, to svakog čudi. Ja sanjam o šetnji uz potočić, zelenu travu pod nogama i ptice koje lete u zraku. No, moj san se nije ostvario. Završila sam dizajnersku školu i postala jedna od poznatijih dizajnerica. Poslovno sam morala u Pariz te sam se malo zadržala.

Jednog jutra sam krenula po peciva i sudarila sam se s nekim zgodnim dečkom. Pala sam na pod od njegovih snažnih mišića, a bome i od njegova zavodničkog pogleda. Znate kako kažu, obara s nogu! Pa i taj je mene oborio. Zaljubila sam se, ali ga više nikad nisam vidjela. Peciva su ostala na mjestu našeg susreta, a tamo je ostalo i moje srce.

Nisam ga mogla zaboraviti. Mislila sam da ga više nikad neću vidjeti. Došao je dan revije. Odjurila sam kako bih sve mogla pripremiti na vrijeme. Revija je počela i pozorno sam gledala. Krenule su muške kreacije. Moja kreacija je bila na redu. I tada sam ugledala Njega. Bio je model i nosio moju kreaciju. Bila sam presretna. Laganim hodom je klizio po revijskoj pisti. Bila sam presretna jer sam ga ponovo srela. I srce mi je bilo na mjestu. Kao jedna dizajnerica i model izgledali smo savršeno. Možda to nije bio moj susret iz snova, ali izgleda da je „Pariška ljubav“ dovoljna.

Marta Glavurtić, 7a

 

 

PRVO VALENTINOVO

Sve je spremno!Još malo parfema i krećemo. Večeras je naše prvo  Valentinovo. Svi će biti ovdje, svi razredi, cijela škola!!Uzbuđenje u nama raste. Čekamo... Evo čuje se sirena auta. Stigla je Larina mama. Stigle smo!Ulazimo u dvoranu. Svi su već došli. Ema je odmah ugledala ljubav svog života. Uhvatili su se za ruke i otišli plesati. Ostale smo nas tri. Ivana i Lana su ugledale Ivu i Mariju i otišle k njima. Ostala sam sama. Da, dobro ste čuli!! Bila sam jedina cura u školi bez partnera za ples. Ima li gore kada ti je prvo Valentinovo. Prvo!! I ti nemaš s kim plesati. Tužnim pogledom sam pratila korake ostalih plesača.„Laura“ – odjednom sam čula poznati glas, onaj medenim nježni, slatki glas. To je bio onaj glas, koji sam htjela čuti u svakom trenutku, ali sad me zaprepastio. Kada sam opet čula: „Laura“! Polagano sam se okrenula i ugledala Njega. Svoju neosvojivu simpatiju, najljepši dečko u školi stajao je preda mnom. Mislila sam da ću se onesvijestiti. „Laura, jesi li dobro“? – upitao me. Potvrdila sam da jesam. Kad me upitao onu rečenicu o kojoj sam samo mogla sanjati: „Hoćeš li plesati sa mnom?“, nisam ni stigla odgovoriti, a već sam se našla u njegovim moćnim rukama i zavladali smo plesnim podijem.U školi smo se nastavili družiti i provoditi sve više vremena zajedno. Postali smo nerazdvojni par. Naša ljubav nema prepreke i traje. Do kada? To se ne zna, ali ono što je važno da prvo Valentinovo mijenja živote i vrlo je značajno.Što  znači  prvo  Valentinovo za mene? Najbolji događaj u mom životu!!!

Marta Glavurtić, 7a razred

 

              SRETNO VALENTINOVO

Kasnim , imam još samo sat vremena , a nisam ni kosu oprala. Da razjasnim , idem na veceru sa svojim roditeljima gdje ce biti  moja simpatija , to sam saznala od Eme , njoj je rekla petrova sestra. Ah , Petar, ,Petar. Ne znam koliko sam puta ponovila to ime , ali sad sam zbilja kasnila , mama me zvala da sidem pa sam kosu skupila u urednu pundu  , za cudo dobro mi je ispala. Kod nas je obicaj da 14. 2 na Valentinovo , moja obitelj i ja idemo na veceru pošto se ja zovem Valentina , a Petar , jer je njegova mama Valentina. On ne zna da sam zaljubljena u njega , to je dobro  jer veceras , njegov rezervirani stol je tik do našeg i on sjedi preko puta mene , samo ništa ne vidim od tatine glave. Joj tata , rekla sam potiho  , ali me svejedno cuo , reci  , što ti treba ? Dodaj mi sok , slagala sam.  Nakon nekog vremena , kao i  obicno  ,morala sam u toalet , bilo me je malo sram jer sam morala proci  pored  njega. Nigdje drugog puta , uzvrtila sam se i tražila nacin da me ne vidi , ali uzalud , vidio me još i prije , moram u toalet , rekla sam i brzo pojurila do tamo. Kada sam se pogledala u ogledalo bila sam sva rumena , umila sam se i ponovno nanijela šminku , ali to nije ništa promijenilo , nema veze , izgleda kao ruenilo . Dok sam se vracala  , nisam gledala pred sebe i najednom bum!! Osjecala sam  neku toplinu oko srca , bio je to on , Petar! Što sam to ucinila , pomislila sam , sudarili smo se . Ja sam se ispricala  , onako damski  , a on ni manje ni više uzvratio mi je osmjehom , to je bio najsladi  osmjeh u mom životu. Smješkala sam se onako potajno , dok su se moji spremali za odlazak kuci .

Na vecer , taman da cu zapisati u moj dnevnik naslov Najbolji  dan u  životu , stigne mi poruka : ej ! Pa to je on! Kada si otišla , nisam te vidio. Hocu li mu odgovoriti , razmišljala sam dugo i na kraju napisala: otišli smo dok si bio na zahodu . I onako da ništa ne posumnja pitala: zašto pitaš ? Cekala sam i cekala ,  dok mi na mobitel nije stigla poruka : bi li htjela sa mnom sutra na kolac , cekat cu te ispred zgrade ako budeš htjela .A ja ni' pet ni' šest , kao iz topa : naravno , bit ce mi drago! Ne dugo poslije toga opet poruka : sretno Valentinovo.

Natalli Zorkić, 7a
Smijehom sam pobijedio ljutnju

 Na prvi dan škole kada su praznici jurećim motorom brzo otišli bio sam tako ljut i umoran što mi se nisu ni javili  ili napisali oproštajno pismo. No, kada me baka probudila punim vrčom hladne vode ( jer se nisam mogao probuditi) lijeno sam se digao i sporo obukao. A ti praznici su jako bezobrazni. Ništa im ne smijete vjerovati. Nadam se da bar uživaju na Havajima. A pogledajte mene! Umoran i nenaspavan!  I još k tome zakasnim na autobus. I prije nastavka moram vam reći da bih mogao od oblaka ljutnje dignuti slona. No hvala Bogu da smo imali automobil. Najbržom brzinom dojurili smo do škole. Ali iskreno, bilo bi bolje da je naš automobil imao klizaljke. Toliko o vremenskim uvjetima na cesti. Nakon toliko pričanja smo stigli. Prijatelji su vidjeli da nešto nije u redu pa su radili najsmješnije grimase i smijeh je u borbi s ljutnjom krvavo pobijedio.

 

  Matej Vuković, 4. r.


Facebook škole
Lista linkova je prazna
 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / www.os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju