preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

Učenički literarni radovi

Uskoro zatvaram vrata djetinjstva i odlazim

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 26. 3. 2018.

USKORO ZATVARAM VRATA DJETINJSTVA I ODLAZIM...

 

Uskoro započinjem nove izazove, krećem u srednju školu. Napuštam sve ono lijepo i postignuto u ovih osam godina. Okrećem novu stranicu, ali još uvijek žalim za onom prethodnom okrenutom.

Premda trebamo odrasti i nastaviti kako je priroda odredila, nikako ne želim ostaviti djetinjstvo i uspomene te se razdvojiti od prijatelja. Svakim mjesecom u osmom razredu bližim se vratima koje ću uskoro trebati zatvoriti, a s tim vratima moram se mijenjati, uozbiljiti se, početi donositi promišljenije odluke i razmišljati o svojoj budućnosti.

 

 

Nakon što ih zatvorim, odlazim ... Kamo? To je teško reći svakome od nas na kraju osnovne. Moja odluka je dugo bila na vagi, ali jedna strana je prevagnula... gimnazija! Na jesen ponovno postajem najmlađa u školi kao u prvom razredu, moram se navikavati na okolinu i profesore. Ipak ovaj put svakim korakom moram biti opreznija i razmišljati kako svaki moj postupak ima utjecaj na dio moje budućnosti.

Marta Glavurtić

8 a razred
Smijehom sam pobijedio ljutnju

 Na prvi dan škole kada su praznici jurećim motorom brzo otišli bio sam tako ljut i umoran što mi se nisu ni javili  ili napisali oproštajno pismo. No, kada me baka probudila punim vrčom hladne vode ( jer se nisam mogao probuditi) lijeno sam se digao i sporo obukao. A ti praznici su jako bezobrazni. Ništa im ne smijete vjerovati. Nadam se da bar uživaju na Havajima. A pogledajte mene! Umoran i nenaspavan!  I još k tome zakasnim na autobus. I prije nastavka moram vam reći da bih mogao od oblaka ljutnje dignuti slona. No hvala Bogu da smo imali automobil. Najbržom brzinom dojurili smo do škole. Ali iskreno, bilo bi bolje da je naš automobil imao klizaljke. Toliko o vremenskim uvjetima na cesti. Nakon toliko pričanja smo stigli. Prijatelji su vidjeli da nešto nije u redu pa su radili najsmješnije grimase i smijeh je u borbi s ljutnjom krvavo pobijedio.

 

  Matej Vuković, 4. r.


CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / www.os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju