preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

A u nas ...

Sestre Bertović uspješne na županijskom natjecanju iz matematike

Autor: Josip Anušić, Tihana Sabo, 28. 2. 2018. 19:51

U srijedu, 28. veljače 2018. g., održano je županijsko natjecanje iz matematike na koje su bile pozvane dvije naše učenice - sestre Jana i Lea Bertović. Zbog vremenskih neprilika, natjecanje se za naše učenice održalo u OŠ Josipdol umjesto u OŠ Grabrik.

Naša Jana je u kategoriji 4. razreda zauzela 5. mjesto, a Lea u kategoriji 8. razreda 12. mjesto u Karlovačkoj županiji, što su zaista lijepi rezultati na koje smo vrlo ponosni.

 [više]

Kućanski uređaji na satu PiD u 2.razredu, Oštarije

Autor: Katarina Butković, 3. 12. 2017. 21:27


Mogli smo mi učiti i iz knjige o kućanskim uređajima na satu prirode i društva, no mi smo ipak neke od njih odlučili isprobati uz nadzor učiteljice Katarine. Napravili smo si fine i zdrave frapee od jabuka i banana, a šlag smo miksali malo zbog dekoracije!  
Bilo je za prste polizati! 

 [više]

Malo drugačiji križić-kružić

Autor: Katarina Butković, 3. 12. 2017. 21:16

Na satu TZK zaigrali smo križić-kružić..no obukli smo ga u novo ruho!

Prisjećamo se lijepih sunčanih dana!

VIDEO pogledajte ovdje: KLIK   ( 4 videa)

 

 

 

.

 [više]

MJESEC KNJIGE u školi Oštarije

Autor: Katarina Butković, 15. 11. 2017. 17:10

Od 15.10- 15.11.u razredu smo obilježavali MJESEC KNJIGE, najviše smo čitali druge slikovnice i zanimljive priče te omiljene bajke koje nisu na popisu lektire.

Na kraju smo od malo papira u boji izradili naše čitače za vrata koji su nas poticali da i mi moramo svaki dan vježbati čitanje!

Druženje za ovaj tjedan smo završili pričom Gospođica Neću!

Ali iako je mjesec knjige završio mi nastavljamo čitati i dalje!

 [više]

Sunce sija, kiša će..ili snijeg...

Autor: Katarina Butković, 13. 11. 2017. 21:41

Nas ništa ne može iznenaditi, ni kiša ni snijeg, mi smo spremni i baš smo uživali! 

 

 [više]

20.10.SVJETSKI DAN JABUKA, 2. razred škola Oštarije

Autor: Katarina Butković, 24. 10. 2017. 16:09

U petak smo u razredu obilježili svjetski dan jabuka kroz cjelodnevne aktivnosti. Na hrvatskom smo čitali i prepričavali bajku Zlatna jabuka, te pisali strip. Na satu razrednika razgovarali o vrstama jabuka i zašto su one zdrave, te čitali predivnu pjesmu. Na likovnom slikali, izrezivali, bojili. Rješavali "jabučastu" matematiku i odglumili svojim tijelom stablo puno jabuka. ;) Na kraju smo na lijepo sunčanom danu pojeli svatko jednu jabuku i okrijepili naše tijelo vitaminima. A zatim zaigrali graničara, obožavatelji crvenih jabuka protiv obožavatelja zelenih jabuka. I da, pano su uredili potpuno samostalno.... za svaku pohvalu! :)

 [više]

Dan kravate u Oštarijama

Autor: Katarina Butković, 18. 10. 2017. 17:57

Danas je u 2.razredu u Oštarijama obilježen Svjetski dan kravate. Tom prigodom ucenici su izradili kosulje i oko njih "zavezali" kravate. 😉
Razgovarali smo u kojim prigodama se kravate nose i kakve sve mogu biti. 
Bili su izrazito motivirani jer su barem na kratko postali "krojači kosulja i kravata od papira". A mašte doista nije nedostajalo, uostalom uvjerite se sami.

Fotogalerija

 [više]

Sat povijesti u Oštarijama

Autor: PETAR MALNAR, 19. 9. 2017. 20:18

Oštarije, 18. rujna 2017., - Danas smo se sjetili Zrinka i Siniše Rendulića, pripadnika gardijske brigade Tigrova po kojima naša škola nosi ime, a koji su poginuli na samom početku Domovinskog rata. O njima i postrojbi u kojoj su bili, održao je predavanje bivši zapovjednik brigade Tigrova brigadir u mirovini Eduard Butjer. Proveo nas je kroz predavanje i slikovne priloge od dana osnivanja brigade do završetka Domovinskog rata, od Vukovara do Dubrovnika, od Pokupskog do Ogulina i Josipdola.

 [više]

Županijsko natjecanje iz matematike

Autor: Josip Anušić, 2. 3. 2017. 11:18

Izvrsne vijesti sa županijskog natjecanje iz matematike održanog u školi Grabrik - Karlovac, naša učenica 7.raz, LEA BERTOVIĆ, OSVOJILA 3. MJESTO na ovom natjecanju. Čestitke Lei koja je u prvom krugu natjecanja između 61 sedmaša uspjela upasti među 12 koji su pozvani na županijsku razinu natjecanja i tu uspjela ostvariti ovaj zavidan rezultat.

 [više]

Produženi boravak u Oštarijama

Autor: Anita Poljak, 2. 3. 2017. 11:13

 

U produženom boravku kao i uvijek radna i vesela atmosfera. Učenici mjesec veljaču učinili veselu, šarenu i zabavnu.

 

Fotogalerija

 [više]

 Sloboda i neovisnost želja su svakog čovjeka, nacije ili države. Inspirirani književnoumjetničkim tekstovima te potaknuti promišljanjima o 8.listopadu, učenici i učenice PŠ Siniše i Zrinka Rendulića

U ČEMU JE LJEPOTA SLOBODE?

Prije dvadeset pet godina, Hrvatska je imala sve, osim jedne stvari… slobode. Dok Hrvatska nije bila samostalna i slobodna, nitko se nije smio izravno predstaviti Hrvatom. Za takvo predstavljanje dobila bi se jako oštra kazna. Ljudi su bili slâni na Goli otok na kojemu bi udarali kamen po cijele dane, po hladnoći ili vrućini. Imati otoke, šume, livade, planine, rijeke, nizine, jezera, i more jest divno, ali čemu sve to, kada to ne možemo nazvati samo svojim. Zato je 1991. godine došlo do Domovinskog rata. Srbija je htjela proširiti svoj teritorij i stvoriti tzv. „Veliku Srbiju“, ali naši hrabri branitelji nisu to dozvolili. Stali su u obranu naše jedine države Hrvatske. Pet krvavih godina branitelji su branili svoj teritorij i borili se da današnja djeca dožive ono o čemu su oni sanjali – slobodu. Iz Domovinskog rata Hrvatska je izašla kao pobjednica i izborila se za slobodu. Poslije Domovinskog rata, Hrvati su se napokon mogli predstavljati bez straha, kao i dan-danas. U tome je sva ljepota slobode. Zato, hrvatski branitelji i domoljubi, hvala vam na svakoj žrtvi, svakom životu i svakoj mladosti koju ste podarili da bismo bili slobodni. Uistinu, veliko vam hvala.

 [više]

Uspjeh naših učenica

Autor: RUŽA NERALIĆ, Anita Poljak, 29. 2. 2016. 23:42

Na ekipnom prvenstvu RH za kadetkinje U-14 održanom u Ozlju 21.2. 2016. na kuglani "Azelija" učenice naše škole Gabrijela Stojak i Anamarija Grdić, škola Oštarije te Patricija Gočen, škola Tounj, osvojile su 2. mjesto rezultatom 1554 , a samo jedan čunj je nedostajao do prvog mjesta.
 
Rezultati:   Patricija Gočen  482
                 Gabrijela Stojak  387 + 132 Iva Ivanac
                 Anamarija Grdić  553
 
Anamarija Grdić ostvarila je najbolji rezultat prvenstva, a njenu dobru igru i izvrsne rezultate već duže vrijeme prati izbornica hrvatske reprezentacije pa se  istinski nadamo da će Ančica, tragom Ivane Neralić, iduće godine sasvim zasluženo dobiti mjesto među najuspješnijima, u reprezentaciji RH i nastupiti na svjetskom prvenstvu u kategoriji mlađih juniorki U- 18.
 
      Čestitke našim djevojkama!
 
 
 
 
 [više]

Glagoljaška radionica u Ogulinu

Autor: MIRJANA GRUBIŠIĆ, 28. 2. 2016. 18:45

U četvrtak, 25. veljače 2016. godine u  ogulinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici  su održane glagoljaške radionice i susreti Maćih glagoljaša, sudionika eTwinning projekta Glagoljam, čiji su nositelji i projektni partneri učenici i učiteljice PŠ Siniše i Zrinka Rendulića iz Oštarija i Prve osnovne škole iz Ogulina te udruge DPD "Sv. Ivan Pavao II." i Udruga hrvatskih učitelja Zvono. Susreti i radionice upriličeni su povodom Međunarodnog dana materinskog jezika i Tjedna kršćanske i glagoljaške kulture u Oštarijama.

 

 [više]

Vesela veljača u Oštarijama

Autor: MIRJANA GRUBIŠIĆ, 28. 2. 2016. 18:24

Protekli mjesec u našoj školi u Oštarijama učenici nižih razreda uživali su u nizu veselih i kreativnih aktivnosti koje su im pripremile njihove učiteljice Andreja, Iva, Lorena i Mirjana. Veseli dani započeli su mačkarama, a završili proslavom 100-tog dana škole. 

 [više]

PRODUŽENI BORAVAK U PRO SINIŠE I ZRINKA RENDULIĆ OŠTARIJE

Autor: Anita Poljak, 15. 2. 2016. 16:37

Nešto i o nama…

Produženi boravak započeo je s radom 1.listopada 2015.godine. Obuhvaća učenike od prvog do četvrtog razreda. Ovaj oblik nastave održava se nakon redovite prijepodnevne nastave.

Nastava traje od 11:30 do 15:30 sati. Učenici imaju ručak i marendu.

Ovim oblikom nastave u našoj školi, omogućavamo učenicima nebrojene mogućnosti djelovanja u svrhu pravilnog rasta i razvoja.

 [više]

Štrumfastičan Božić

Autor: Anita Poljak, 14. 12. 2015. 20:03

 [više]

Večer matematike 2015.

Autor: Anita Poljak, 30. 11. 2015. 20:22

Ove će se godine po 3. put održati Večer matematike u našoj školi. Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Večer matematike 2015. godine održat će se 3. prosinca u 17 sati. Nadamo se da ćete se svi dobro zabaviti uz matematiku te da ćete nam se pridružiti i ove godine.

Martina Pavlović

 [više]

''O lijepa, o draga, o slatka slobodo, dar u kom sva blaga višnji nam Bog je do''…

Autor: Marina Gračanin, 8. 10. 2015. 01:49

Stoljeća su prošla otkako je Gundulić posvetio najljepše stihove slobodi, a inspirirani tom himnom oštarski su učenici željeli podijeliti svoje zapisane misli, osjećaje i doživljaje te tako postati dio hrvatskog stvaralaštva posvećenog Danu neovisnosti naše domovine. 

Moja crveno, bijelo, plava domovina

Moja država je najljepša na svijetu. Nema nigdje takvih planina, voda, nacionalnih parkova i parkova prirode.
Hrvatska jeprošla kroz mnoge ratove, ali je sačuvala sva svoja blaga.
Najveću štetu u ratu donijeli su Turci i Domovinski rat.
Mislim da bi druge države više trebale cijeniti Hrvatsku i da bi trebali sva hrvatska blaga staviti pod UNESCO-vu zaštitu.
Jako volim svoju državu i nikada neću otići iz nje.

Ante Juričić, 6.razred

 

 [više]

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Autor: MAJA STOŠIĆ, 16. 9. 2015. 11:31

Hrvatski olimpijski odbor je 2007. godine pokrenuo program pod nazivom Hrvatski olimpijski dan (HOD),  jedinstveni naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna i promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

 

 [više]

XVI. SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA KARLOVAČKE ŽUPANIJE

Autor: Anita Poljak, 14. 4. 2015. 11:25

U petak 10. travnja 2015. godine održana je smotra učeničkih zadruga KARLOVAČKE ŽUPANIJE u OSNOVNOJ ŠKOLI REČICA.

 [više]

Županijsko natjecanje iz geografije

Autor: Anita Poljak, 25. 2. 2015. 11:18

 

I ove školske godine učenici naše škole sudjelovali su na županijskom natjecanju iz geografije. Natjecanje je bilo danas, 25.2.2015., u Krnjaku. Nakon održanog školskog na kojem je sudjelovalo 13 učenika, na županijsko natjecanje plasirale su se učenica 7. razreda Petra Žilić i učenica 5. razreda Lea Bertović iz PŠ Oštarije. 
Učenica Petra Žilić zauzela je izvrsno 3.mjesto i bit će predložena za državno natjecanje, a Lea Bertović, s obzirom na težinu ispita za peti razred, izvrsno 9. mjesto. Čestitke i slobodne ste do sljedeće godine!!!!

Martina Matijaš

 

 [više]

Završna svečanost Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Josip Anušić, 22. 10. 2014. 23:06

Oštarije, 16-10-2014 - Točno u podne učenici, učitelji, nekoliko roditelja i baka i jedan djed s jednim svećenikom, našim župnikom, svečano uz glumu, recitaciju i pjesmu zaokružili su svoje višednevne aktivnosti pod imenom Dani kruha - zahvlanosti za plodove zemlje. Sve je završilo blagoslovom kojeg je molio vlč Ante Luketić zajedno sa svima nazočnima. Iza toga su svi pristupiti slasticama bogatom stolu i kušali ono što im je tada bilo slasno. Neke posude su na brzinu ispražnjene.

 [više]

Državno prvenstvo u kuglanju - nove medalje

Autor: Anita Poljak, 15. 10. 2014. 19:11

Učenice naše škole nastavljaju nizati medalje s državnih prvenstava u kuglanju.
Na XXIV. prvenstvu RH parovi - kadetkinje U - 14  Ivana Neralić  515 i Anamarija Grdić  537  ukupno su oborile 1052 čunja i osvojile treće mjesto. Šesto mjesto osvojile su Gabriela Stojak, škola Oštarije  i Patricija Gočen, škola Tounj  srušivši 900 čunjeva.
 Već idućeg vikenda, u nedjelju 19. 10. Ivana će nastupiti na puno jačem državnom prvenstvu za juniorke do 18 godina u paru sa sestrom Marijom, bivšom učenicom naše škole. Poželimo im puno uspjeha!
                                            Ruža Neralić
 
 [više]

Duga Resa fest 2014. - Pjevači osnovnih škola

Autor: Josip Anušić, barbara srdarev, 11. 6. 2014. 09:41

U nedjelju, 1.lipnja 2014. godine u Dugoj Resi je održan festival pjevača osnovnih škola. Festival je zamišljen po uzoru na Eurosong – pozvana je svaka škola iz naše županije da pošalje svoje predstavnike na festival. Pozivu se odazvalo 14 škola. Nakon izvođenja, članovi žirija ocjenjivali su svakog izvođača bodovima od 1 do 12. Osmašice iz Oštarija predstavljale su školu Josipdol i zauzele 9. mjesto.

 [više]

Ivana Neralić i Gabriela Stojak ponovno zlatne, Anamarija Grdić brončana!

Autor: Anita Poljak, 19. 5. 2014. 08:20

        Na drugom Turniru mladih Karlovačke županije za kuglače i kuglačice, koji je u nedjelju 18. svibnja 2014.održan u Ogulinu, naše učenice ponovile su uspjeh iz Karlovca, osvojile nove medalje i zadržale vodeće pozicije na razini županije u svojim dobnim uzrastima.

 [više]

Novačko vrelo Vijest ima dokument u privitku

Autor: Anita Poljak, 15. 5. 2014. 12:12

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

Učenici smo 6. razreda OŠ „Josipdol“ PRO Oštarije „Siniše i Zrinka Rendulića“ iz Oštarija. Posljednjih mjeseci naše slobodno vrijeme provodili smo na Novačkom vrelu, istraživali smo bio raznolikost  vrela i uredili smo okolinu Novačkog vrela. U priloženim materijalima vidjet ćete dio naših aktivnosti. Ukoliko želite možete nam se pridružiti! Za ulazak u našu grupu javite se Petri. 

 [više]

Nove medalje u kuglanju

Autor: RUŽA NERALIĆ, 12. 5. 2014. 18:46

Učenice naše škole bile su ponovno uspješne na Turniru mladih kulačkog saveza Karlovačke županije održaom u Karlovcu 11.5.2014.god.

 [više]

Martina postala viceprvakinja Hrvatske

Autor: MAJA STOŠIĆ, 1. 5. 2014. 20:14

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA JUNIORKE I JUNIORE do 16 godina održano je u Čakovcu od 26. travnja do 1. svibnja 2014.

Učenica naše škole i naša velika sportašica sudjelovala je na tom prvenstvu i postala viceprvakinja Hrvatske u kategoriji parova s juniorkom Alesiom Vučković iz Rijeke.

 [više]

"Ča veliki, ča mali" plasirali se na Državnu smotru učeničkih zadruga

Autor: Anita Poljak, 29. 4. 2014. 09:19


U petak, 25. travnja 2014. godine u OŠ Banija u Karlovcu održana je SMOTRA  UČENIČKIH  ZADRUGA Karlovačke županije.

Našu zadrugu predstavljale su učenice sedmog razreda i to Anamaria Graovac, Iva Gračanin i Doris Miletić zajedno sa svojim voditeljicama.

 [više]

Županijsko natjecanje iz geografije

Autor: Martina Matijaš, 6. 3. 2014. 21:30

Dana 6. ožujka 2013. naše učenice Iris Božičević, Doris Božičević, Petra Žilić i Karla Franjković sudjelovale su na 21. županijskom natjecanju iz geografije u OŠ Eugena Kvaternika u Rakovici i ostvarile su zavidne rezultate. Među njima se ističu učenice Karla Franjković koja je ostvarila 5. mjesto i Iris Božičević koja je zauzela 5. mjesto.

 [više]

Edukacija za učenike o opasnosti zaostalih mina

Autor: Josip Anušić, 24. 2. 2014. 09:11

Pouka o opasnosti od zaostalih minsko eksplozivnih sredstava za sve učenike PŠ Oštarije. Edukaciju su osmislile i ostvarile ekipa sastavljena od predstavnika tri institucije: Hrvatska bez mina, zaklada koju predstavlja gđa. Đurđa Adlešić, biša saborska zastupnica, sa svojim edukativnim materijalom, zatim Dražen Šimunović iz Hrvatskog centra za razminiranje, te predstavnik policije, Zdravko Modrušanin, sa školskim primjercima opasnih minskih sredstava kakvih se najčešće nalaze u šumi, po travi, u blizini napuštenih vojnih objekata. Prikazane su prezentacije i predavanja učenici pratili s velikim zanimanjem, vidi se to po mnogim postavljenim pitanjima i odgovorima na upite. Podijeljeno je i nekoliko tiskanih materijala za učenike u vidu letka i za razred u formi postera. Slijedeći dan isto će se ponoviti za učenike matične škole u Josipdolu.

 [više]

Održan humanitarni koncert

Autor: Josip Anušić, 15. 2. 2014. 23:37

Oštarije, 15.2.2014. - Vrhunski kulturni događaj, od kojega je prihod namijenjen u humanitarne svrhe, održan je ove subote u prepunom vatrogasnom domu DVD-a Oštarije. Bogati kulturno-umjetnički program izvele su grupe KUD-a Klek iz Ogulina: Vokalni ansambl pod vodstvom mr. Joška Ćalete, Dječji folklorni ansambl i Tamburaški orkestar, te članovi Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin. Prodajnom izložbom svojih rukotvorina, svoj doprinos ovoj akciji dali su pripadnici pjevačke grupe KUD-a Oštarska zvona, te Učenička zadruga Područne škole Oštarije. Prodajom ulaznica, dragovoljnim prilozima i kupovinom rukotvorina prikupljeno je 6043kn koje će biti podijeljene na dvoje teško bolesnih učenika škole Josipdol.

Ove večeri uz dan Sv. Valentina, ovim događajem pokazana je na najbolji mogući način prava, istinska valentinovska poruka ljubavi i dobrote. Sabrala su se na jedno mjesto srca ispunjena ljubavlju, molitvom, dobrim željama za male bolesnike, znane i neznane. Srca i misli izvođača i nazočne publike iz Oštarija i Ogulina, potaknuta ovim koncertom, još dugo će biti uz teško bolesne.

 [više]

Shema školskog voća

Autor: Josip Anušić, 27. 1. 2014. 09:42

Kao što već slutite iz naslova, riječ je o aktivnosti koja ima za cilj promicati zdravu prehranu kod djece i poticati ih na veću zastupljenost voća i povrća u dnevnim obrocima radi prevencije i smanjenja debljine. Ovo je projekt koji se zajednički financira sredstvima proračuna Europske unije za poljoprivredu i proračuna Republike Hrvatske. U projekt je za vrijeme njegovog trajanja uključen jedan obrok tjedno od voća ili povrća, ali i izrada materijala i edukacija učenika i njihovih roditelja.

Edukacija je danas, 27. siječnja 2014., započela u našim područnim školama Modruš i Oštarije, u srijedu Vojnovac i Josipdol, a petak Skradnik i Tounj. Uključeni su djeca od 1.-do 4. razreda i razredne učiteljice. Savjetovanje i prezentaciju provodi dr.sc. Mirna Ceranić iz Savjetodavne službe za poljoprivredu.

 [više]

Lidrano - područni susret održan u Oštarijama

Autor: Josip Anušić, 24. 1. 2014. 19:08

Oštarije, 24.1.2014. - Područni Lidrano susret ove godine imala je, po cikličnom rasporedu, organizirati OŠ Josipdol. Za mjesto susreta, zbog adekvatnog prostora, određen je Vatrogasni dom u Oštarijama u neposrednoj blizini PŠ Oštarije koja je sa dijelom svojih zaposlenicika pružila potrebnu podršku u pripremi i organizaciji. Natjecatelji su bili učenici i učitelji mentori  iz svih osnovnih škola ogulinskog kraja predvođeni svojim ravnateljima/icama. Na kraju su izabrani po kategorijama oni koji će svoje umijeće i znanje predstaviti na županisjkom Lidrano susretu. Pod opširnije pogledajte neke od fotografija izvođača nastalih na ovom susretu. 

 [više]

Vjeronaučna olimpijada 2014.- poznati naši predstavnici na daljnjem natjecanju

Autor: Josip Anušić, 24. 1. 2014. 18:51

Oštarije, 24.1.2014.- Učenice naše škole predstavljat će OŠ Josipdol na biskupijskom natjecanju vjeronaučna olimpijada. Nakon testiranja najbolji uspjeh su postigle Doris Franjković (62boda), Lara Belančić (52boda), i Glorija Graovac (45 bodova) iz 8. raz, te se među njih ubacila i mlađahna Viktorija Mihaljević, 5. raz, s 46 bodova. Čestitamo curama i želimo puno sreće na daljnjem natjecanju.
Važno je napomenuti, da na ovome iznimno zahtjevnom testiranju učenici naše škole već 6 godina osvajaju između 2. i 6. mjesta, što je izvrstan uspjeh. Ali neki su previše samokritični jer da nisu nikako osvojili prvo mjesto. Zašto je ovo teško natjecanje? Zato što se pripremanje i testiranje znanja provodi isključivo na jednu, za tu godinu, odabranu temu. Dakle, jako malo ili gotovo ništa od sadržaja koji se uče na redovitoj nastavi vjeronauka. Ove godine je tema "Katolička crkva i znanost - doprinos i odnosi". Ipak, ukupno se može reći da je takav koncept natjecanja koristan jer takvo dublje ulaženje u određenu temu obogaćuje one učenike koji su odluče pripremati za natjecanje.

 [više]

Žensko kuglanje i dalje vrlo uspješno

Autor: RUŽA NERALIĆ, 19. 1. 2014. 22:00

Ivana Neralić, učenica 7. razreda škole Oštarije, kuglanjem se bavi pet godina. Na državnim prvenstvima i turnirima ostvarila je zapažene rezultate. Na 4. turniru mladih KSKŽ u Slunju 28. 12. 2013. g. osvojila je 1. mjesto. Na 23. pojedinacnom prvenstvu RH za kadetkinje osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju u Zagrebu 11. i 12. siječnja ove godine.

 [više]

Na proglašenju najboljih sportaša i naša Martina Bokulić

Autor: Josip Anušić, 12. 1. 2014. 21:53

Učenica osmog razreda PŠ Siniša i Zrinko Rendulić, Martina Bokulić, već nas je navikla zadnjih nekoliko godina da njeno ime bude pročitano kao uzorne mlade sportašice s odličnim rezultatima u tenisu pri podjeli godišnjih nagrada za sportaše Ogulina i ogulinskih sportskih klubova.
Naravno, ti rezultati i sve te nagrade ne dolaze i ne dodjeljuju se baš tako, iza svega stoje godine mukotrpnog rada, treninga, priprema, natjecanja. Na tom putu uspješne male i mlade sportašice prati ju cijela obitelj i zajedno s Martinom mnogo sebe daju u smislu vremena, troškova, putovanja, odlazaka na treninge, zajedničkog učenja u ono malo vremena koje preostane.

 [više]

Radionica ''Glagoljično božićno ruho'' – OŠ ''Siniše i Zrinka Rendulić''

Autor: MIRJANA GRUBIŠIĆ, 12. 12. 2013. 08:45

 Dana 12. prosinca 2013.  godine održana je radionica  izrade božićnih čestitki s  elementima glagoljice pod  nazivom ''Glagoljično božićno  ruho''.

 Radionicu je osmislila i vodila  odgajateljica Dječjeg vrtića  Josipdol, Andrea Radojčić uz  suradnju s učiteljicom  Mirjanom Grubišić.

 

 [više]

Večer matematike u OŠ ¨Siniše i Zrinka Rendulić ¨ Oštarije

Autor: Anita Poljak, 27. 11. 2013. 19:17

Poštovani roditelji, učenici, učitelji ..!

Dana 5. prosinca 2013. u 17h održat ćemo Večer matematike u OŠ ¨Siniše i Zrinka Rendulić ¨ Oštarije.

ISTOVREMENO ĆE SE ODRŽAVATI DILJEM HRVATSKE!  PODRŽITE NAS!

 [više]

Terenska nastava po Zagrebu

Autor: Josip Anušić, 13. 11. 2013. 15:58

Tmuran, magloviti dan jeseni, 13.11.2013., razbila je dječija znatiželja, radost, maštovitost i originalnost. Učenici od 5.-8. razreda PŠ Siniša i Zrinko Rendulić - Oštarije, nastavni dan održali su na terenu, terenskom nastavom, u gradu Zagrebu. Za početak obišao se jedan krug po središtu grada počev od Katedrale, preko Jelačić trga, Cvjetnog, pa u Tomićevu na uspinjaču do kule Lotršćak. Nastavilo se prema Markovom trgu preko Katarininog trga gdje su Isusovci utemeljili Zagrebačko sveučilište.

 [više]

Dani kruha u školi i u crkvi Oštarije

Autor: Josip Anušić, 28. 10. 2013. 21:57

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 22-10-2013. - Završna svečanost povodom dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U prvom dijelu su slike prvašića i njihove učiteljice Andreje koji su na malom odmoru nahranili sve ostale vaflima koje su sami pekli. Zadovoljeni su visoki higijenski standardi, a timski rad je bio na visini izazova. Svečano uređen i aranžiran stol, hvala Viktoriji, Renati, Ivanki i Zorku. Stari predmeti su vlasništvo učiteljice Andreje. A onda na slikama po redu dolaze pjevači učiteljica Viktorije i Barbare, zatim mali glumci pod vodstvom uč. Andreje, Recitatori učiteljica Ruže i Mirjane. Na kraju blagoslov predvodi naš župnik pop Ante Luketić i sve je pozvao da se još jednom ponovi prve nedjelje u župnoj crkvi, što je oduševljeno prihvaćeno.

 [više]

Zadrugari posjetili sajam "Bundevijada" u Vrbovskom

Autor: Doris Božičević, 12. 10. 2013. 21:37

12.10.2013.(VRBOVSKO) Učenička zadruga »Ča veliki, ča mali« iz Oštarija 12.10. u 8:30 zaputila se za Vrbovsko na bundevijadu. Bundevijada se održala u školskoj dvorani OŠ I. G. Kovačića. Ovaj put zadruga je samo gledala radove i tu i tamo pokupila koju ideju. Nismo samo šetali od štanda do štanda nego smo posjetili Crkvu Sv. Ivana Nepomuka i Kamačnik.

 [više]

Dan neovisnosti i godišnjica velikih eksplozija u Oštarijama '91.

Autor: Josip Anušić, 11. 10. 2013. 21:54

(10.-11. listopada 2013.) - Mještani i učenici Oštarija sudjelovali su u proslavi Dana neovisnosti u Oštarijama, 8.10.2013., nakon svete mise i paljenja svijeća kod spomenika Siniši i Zrinku Renduliću, u prostorijama "stare škole" otvorena je izložba fotografija s tematikom Domovinskog rata. Ističu se i dojmljive su fotografije o velikim eksplozijama 13.10.1991. u vojarnama na području Oštarija.
Na ovim fotografijama su učenici PŠ Siniša i Zrinko Rendulić - Oštarije koji su izložbu posjetili 10. i 11. listopada. Njima je izložba bila jako zanimljiva. Neki su prepoznali na fotografijama svoje očeve, djedove, susjede...

 [više]

Oproštajna prezentacija osmaša Oštarije

Autor: Anita Poljak, 22. 6. 2013. 08:53

 

Oproštajna  prezentacija osmaša 2012./2013. OŠTARIJE

 

Dragi naši osmaši. Hvala vam za prekrasnu i dirljivu oproštajnu zabavu povodom vašeg odlaska iz osnovnoškolskih klupa. Svima nam je bilo zadovoljstvo biti vašim učiteljima. Ostat ćete nam u lijepom sjećanju. Sve pohvale vama i vašim roditeljima te razrednici za odličnu organizaciju oproštajne zabave.  Bilo je tu dirljivih govora,  smijeha, još više suza, finih kolača,  pohvalnica za učitelje..  A za one koji nisu mogli prisustvovati osmaši su pristali da prezentaciju koju su sami pripremili objavimo i na našoj školskoj stranici. 

Evo kako se osmaši oproštaju od škole koja im je bila drugi dom.

 

Dragi osmaši, sretno!

 

 

 [više]

Dani PŠ Oštarije

Autor: Josip Anušić, 13. 6. 2013. 21:22

(Oštarije, 13.6.2013.) - Područna škola Oštarije u zadnjem tjednu nastavne godine bogato je obilježila dan škole, tj. druženja i susreta kroz kulturno umjetnički program, sportska natjecanja i misom zahvalnicom. Ponedjeljak je bio rezerviran za priredbu koju su pripremili učenici Oštarija, u to ime utorak je za sve učenike i njihove roditelje 1. Osnovna škola iz Ogulina odigrala svoju jednosatnu dramsku predstavu "Čarobnjak iz Oza", a četvrtak na blagdan sv. Antuna učenici, roditelji, bake, djedovi i djelatnici, misom zahvalnicom za uspješnu školsku godinu su zaokružili proslavu dana škole.

 [više]

Oštarska božićna priredba

Autor: IRINA GRAČANIN, 21. 12. 2012. 20:51

Oštarije, Vatrogasni dom, 21.prosinca 2012. u glumi, plesu i veselju, učenici PŠ Siniše i Zrinka Rendulića, Oštarije, ispratili su još jedno polugodište školske godine i najavili veseli Božić i Novu Godinu. U priredbi su sudjelovali učenici viših razreda pjevajući u zboru i plešući, dok su se manji učenici iskazali glumom i recitacijom.

 [više]

Hodočasnici branitelji u Oštarijama

Autor: Josip Anušić, 30. 11. 2012. 14:18

Ispred područne škole u Oštarijama, 30. listopada branitelji hodočasnici zapalili su svijeće na spomen obilježju poginuloj braći Siniši i Zrinku Renduliću po kojima ova škola nosi ime.Molitvu učenika i branitelja predvodio je župnik pop Ante.

 [više]

Vukovarskoj žrtvi u čast

Autor: Josip Anušić, 20. 11. 2012. 00:02

Ovogodišnje obilježavanje "Dana Vukovara" u Oštarijama bilo je izuzetno lijepo organizirano zahvaljujući župniku Antunu Luketiću i suradnicima. Na subotnjoj večernjoj misi sudjelovalo je mnogo gostiju i mještana, pa tako i roditelja s djecom. Dostojno ovoga dana, lijepo je bilo vidjeti časnike Hrvatske vojske u svojim odorama, pripadnike temeljne i specijalne policije u zelenim i plavim odorama, kao i pripadnik naše vatrogasne postrojbe s brojnim podmlatkom, našim učenicima od 2. do 8. razreda. Brojni su bili naši učenici i u ministrantskim odorama, te među pjevačima. Svi su imali svoju svijeću koju su s mise ponijeli u procesiji do mosta gdje su je znakovito, u bojama naše trobojnice, ugradili u križ. Svi su ugradili svoje malo svjetlo, te je tako postalo jedno veliko svjetlo simbola konačne pobjede. U jučerašnjem oslobađanju generala kao da nam se ostvarilo ova izreka "In hoc signo vinces" – u ovome znaku ćeš pobijediti.

 [više]

Književni susret

Autor: KATARINA PRIBANIĆ, 29. 10. 2012. 15:39

Jadranka Čunčić-Bandov u posjetu našim školama... :) 

 [više]

Oštarska djeca s milijun djece mole za jedinstvo i mir

Autor: Josip Anušić, 18. 10. 2012. 09:29

Oštarije- Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir, naziv je molitvene akcije koja se jučer održavala diljem svijeta u isto vrijeme, a s nakanom postizanja mira i time jačanja jedinstva u svijetu, obitelji, u zajednici čijim smo dijelom. Mir, onaj nutarnji, potreban je svakom od nas. Točno u 9 sati, oko 80 učenika PŠ Oštarije, okupilo se na molitvu i pjesmu u svetištu Gospe od Čudesa. Nakon uvodnog predstavljanja ove akcije koja se po prvi puta održava u Oštarijama, sa željom da zaživi u budućim godinama, zajednički se pjevalo Kraljice krunice, a izmoljena je jedna desetica krunice otajstava svjetla. Predmolitelj pop Ante, župnik, predložio je da ostale četri desetice budu svojevrsna domaća zadaća. 

 [više]

Zadrugari Oštarija na smotri u Rečici

Autor: IRINA GRAČANIN, 21. 5. 2012. 19:12

Dana 18. svibnja 2012. održana je 13. smotra učeničkih zadruga Karlovačke županije u prostorijama OŠ Rečica te DVD-a Rečica. Na smotri su sudjelovale učeničke zadruge osnovnih škola, Centra za odgoj i obrazovanje mladeži Karlovac, Prirodoslovne škole te zadrugari Učeničkog doma Karlovac.
U smotri je sudjelovala i učenička zadruga „Ča veliki, ča mali“ iz Oštarija. Zadrugu su predstavljale učenice Gloria Graovac, Lara Belančić i Doris Franjković te učiteljice Viktorija Pribanić, Irina Gračanin i Maja Stošić koja  je i voditeljica zadruge. 

 [više]

Biskupijska razina natjecanja iz vjeronauka

Autor: Josip Anušić, 21. 2. 2012. 20:18

Vjeronaučna olimpijada na biskupijskoj razini završena je danas, 21-2-2012, i po našu ekipu iz Oštarija dosta uspješno. Ekipu u sastavu Lara Belančić, Glorija Graovac, Doris Franjković i Katarina Stošić, te Ivana Neralić kao rezerva, solidno je odradila svoj posao. Od 18 ekipa koje su bile najbolje po svojim školama, naša nova i pomlađena ekipa zauzela je osmo (8.) mjesto. Natjecanje je bilo uzbudljivo. Nakon prvoga kruga natjecanja u kojem se rješavaju pismeni testovi bili smo 11. Slijedeći krug natjecanja pod nazivom tombola naša je ekipa odlično odradila i popela se na ljestvici ukupnog poretka na 8. mjesto. U finalnoj borbi za prvo mjesto od ekipe iz Slunja bile su bolje natjecateljice iz Cetingrada kojima želimo puno uspjeha na državnoj razini natjecanja na kojem će predstavljati našu biskupiju.

 [više]

"Ča veliki ča mali" u maškarama

Autor: MAJA STOŠIĆ, 19. 2. 2012. 20:10

Tradicionalno,19.veljače 2012. održan je Dječji maskenbal u organizaciji DND Ogulin.
Prvi put u toj manifestaciji sudjelovali su učenici  naše škole, članovi Učeničke zadruge "ČA VELIKI ČA MALI".
Maskirani učenici Klara, Doris, Barbara, Lea, Lara, Petra, Luka, Petra, Lucija i Antonija nakon šminkanja i završnog dotjerivanja postali su PRAVI MORČIĆI spremni za nastup.
Uživali su u sportskoj dvorani Ogulin na oduševljenje svih sudionika programa. Njihovo zadovoljstvo bilo je popraćeno dobrom muzikom, zabavom, plesom i finim krafnama.
Posebna zahvala roditeljima, učiteljici Irini, našem domaru  Zokiju, koji su nam pomogli da sve to realiziramo.

 [više]

Održano školsko natjecanje Vjeronaučne olimpijade

Autor: Josip Anušić, 27. 1. 2012. 16:58

Oštarije, 27. siječnja 2012. bilo je natjecanje iz vjeronauka na školskoj razini, poznatije kao Vjeronaučna olimpijada. Natjecatelji su bili iz PŠ Oštarije. Test je sadržavao 61 pitanje s kojima se moglo osvojiti 100 bodova. Pravo natjecanja na biskupijskoj razini, između 10 prijavljenih učenika viših razreda, izborili su: 1. Lara Belančić,(6. raz) 2. Doris Franjković, (6.raz) 3. Katarina Stošić, (7.raz) 4. Glorija Graovac, (6.raz) a kao pričuva priprema se i Ivana Neralić (5.raz) koja je bila 5. na ljestvici konačnih rezultata. Čestitke njima, ali i ostalim učenicima koji su uložili truda za pripremnje u natjecanju: Leo S., Iva G., Anamarija G., Valentina N., Marija F.

 [više]

Tenisačica Martina među najboljima u športu

Autor: Josip Anušić, 15. 1. 2012. 22:19

Ogulin, 15. siječnja 2012. Tradicionalno proglašenje uspješnih sportaša i sportskih radnika, te istima dodjela priznanja po raznim kategorijama za proteklu 2011.godinu na području grada Ogulina zanimljiva nam je zbog naše učenice PŠ Oštarije iz 6. razreda  Martine Bokulić. Između ostalih, proglašena je među tri najperspektivnije sportašice zajedno s Petra Matovina (Rukomenti klub Ogulin) - Maja Orlić (Frankopanski strjeličari). Čestitamo Martini, njenim roditeljima i trenerima na postignutim rezultatima i uspjehu.

 [više]

Ususret Božiću

Autor: IRINA GRAČANIN, Josip Anušić, 22. 12. 2011. 23:11

Od OŠTARIJE božićna priredba 22-12-2011

Učenici OŠ Josipdol PŠ "Siniša i Zrinko Rendulić" Oštarije i ove školske godine s veseljem su dočekali zimske praznike te tome u čast, u suradnji s učiteljicama škole Senkom, Viktorijom i Irinom, pripremili i održali božićnu priredbu popraćenu božićnim sajmom kojeg već tradicijski svake godine organizira Učenička zadruga „Ča veliki, ča mali“ u Oštarijama, ove godine prvi puta, pod vodstvom učiteljice Maje Stošić.

 [više]

Mlade kuglašice naše škole državne prvakinje

Autor: Josip Anušić, 11. 12. 2011. 20:18

Predbožićno vrijeme ispunjeno je, samo po sebi, radošću i optimizmom, vedrim raspoloženjem. Ovoga prosinca razloga za ove osjećaje u našim mjesitma i školama dodatno su nam pružile mlade kuglašice ekipe Ogulin-1, kadetkinje kategorija U-14, osvajanjem prvoga mjesta i naslova prvakinja u Hrvatskoj. XXI. ekipno prvenstvo Republike Hrvatske održano je u kuglani Klek 11. prosinca 2011. Kadetkinje U-14, njih deset ekipa iz Splita, Rijeke, Karlovca, Poreča, Zaboka, Zagreba i Ogulina, u međusobnom odmjeravanju snaga polučili su dobre rezultate i za drugu ekipu, Ogulin-2. Oni su s našom mladom uzdanicoma Ivanom Neralić (5.raz., Oštarije) osvojili visoko 4. mjesto.

 [više]

Zbor oštarskih učenika uveličao proslavu prve proslave spomendana bl. Ivana Pavla II.

Autor: Josip Anušić, 22. 10. 2011. 22:24

(Oštarije, 22.10.2011.J.A.) - Svečano i radosno bilo je u ovo subotnje predvečerje prvoga slavljenja spomendana bl. Pape Ivana Pavla II. Mladi srednjoškolski glazbenici iz Gospića poznati kao Angelus, koji su bili gosti i kod proglašenja, došli su i na ovo obilježavanje slaviti Gospodina s pjesmom na euharistijskom slavlju koje je predvodio župnik i čuvar svetišta pop Ante Luketić. Nakon mise sudjelovali su na prvom samostalnom koncertu, također mladih, oštarskog Plašta. Uz Angelus iz Gospića, te oštarski Plašt, s pjesmom Molitva nastupili su i učenici oštarske škole pod vodstvom učiteljice glazbenog, Barbare Srdarev, čiji je nastup zapažen i jako toplo primljen. Misa, a poslije i koncert, dakle, sva događanja bila su izrazito u znaku mladih.

 [više]

Tužna obljetnica ispunjena ponosom

Autor: Josip Anušić, 17. 9. 2011. 21:23

(Oštarije, 16.9.2011.J.A.) - Rodbina, sumještani, suborci, učenici i djelatnici Područne osnovne škole  "Siniša i Zrinko Rendulić" u Oštarijama, s ponosom su zajedno obilježili tužnu dvadesetu obljetnicu od pogibije dvojice braće, dvojice junaka Domovinskoga rata koji su poginuli, Siniša 15. i Zrinko 18. rujna 1991. kao pripadnici 1.A brigade ZNG - Tigrovi.
          Učenici i učitelji položili su cvijeće i upalili svijeće ispred spomenika kod škole, kao i na grobnici u lokalnom groblju u Oštarijama gdje je župnik pop Antun Luketić molio molitvu odrješenja za pokojnike.

 [više]

Novi odlični uspjesi na natjecanju iz povijesti

Autor: Josip Anušić, 1. 3. 2011. 19:15

Čestitke mladoj trojci, natjecatelja iz predmeta povijesti koji se danas, 1. ožujka 2011., održavalo u Karlovcu. Među 30 natjecatelja s područja cijele Karlovačke županije pravo sudjelovanja izborili su na školskom natjecanju troje učenika PŠ Oštarije. I na županijskoj razini natjecanja ostvarili su odličan uspjeh, i to: Filip F. osvojio je visoko 3. mjesto zaostajući samo 5 bodova od maksimalno mogućeg, samo dva boda manje je imala Tea G. koja je osvojila 4. mjesto, a blizu je i Martina K. koja je zauzela 9. mjesto.

Svima čestitke sa željom da ih pozovu na državno natjecanje. 

 [više]

Održana Vjeronaučna olimpijada u našoj školi

Autor: Josip Anušić, 18. 2. 2011. 11:34

Oštarije, 18.veljače 2011., Danas je školi i u domu DVD-a održano natjecanje najboljih iz 20 škola s područja cijele naše biskupije. Svi koji su sudjelovali već su uspješni, ali ipak svi su došli biti najbolji i plasirati se na državnu razinu natjecanja. 
Velika pohvala i na adresu našeg školskog zbora pod vodstvom učiteljice Barbare. Odmah na početku, "moćna gomilica" glazbeno savršeno izvodi himnu, te molitveni dio kroz pjesme Hvaljen Isus moja stara bako i Kao Marija.
Gosti su bili oduševljeni cijelom organizacijom iako nije baš sve štimalo u svim fazama. Na odlasku mnogi su čestitali i zahvalili na uspješnoj organizaciji. Više fotografija>

 [više]

Polnoćka sa živim jaslicama i igrokazom

Autor: Josip Anušić, 25. 12. 2010. 21:59

VIŠE FOTKI OŠTARIJE -polnoćka 2010

(Oštarije, 25.12.2010.J.A.) - Žive jaslice i igrokaz Rođenje Isusovo u izvedbi oštarskih osnovnoškolaca pod vodstvom učiteljice Senke Turkalj bili su zorni uvod u svečano misno slavlje Polnoćke u crkvi Gospe od čudesa u Oštarijama. Ovo je već druga godina da učitelji i učenici škole "Siniša i Zrinko Rendulić" u Oštarijama prpremaju prikaz "svete noći". Mladi glumci s priručnom kostimografijom, štalicom ispred crkve, slamicom i malim konjićem-pony- glavnom atrakcijom večeri za najmlađe oštarce prepričavaju kroz glumu događaje Navještenja, putovanja u Betlehem i poklona pastira i kraljeva. Stare kamene zidine ispred crkve izvrstan su ambijent za ovakvu vrstu događanja, skoro kao u areni. Osim glumom, djeca su dala i glazbenu potporu svečanijem uvodu u Božić. Mladim glumcima i pjevačima ovo je treća održana priredba ovoga došašća. Za svoje mještane postali su prave mlade zvijezde.

 [više]

Kviz natjecanje

Autor: Josip Anušić, 24. 12. 2010. 13:50

VIŠE FOTO.  OŠTARIJE-kviz natjecanje23-12-2010

Zadnjeg nastavnog dana u prvom obrazovnom razdoblju održano je kviz natjecanje iz znanja za učenike 4., 7. i 8. razreda iz osmoljetnih škola Tounj, Oštarije i Josipdol. Pitanja za kviz zastupljena su bila iz skoro svih nastavnih predmeta. Već na samu najavu prije oko mjesec dana učenici su bili oduševljeni idejom. Mjesto održavanja bio je Vatrogasni dom DVD-a Oštarije, a time i domaćin PŠ "Siniša i Zrinko Rendulić".

 [više]

Oštarski mališani za Božić

Autor: Josip Anušić, 24. 12. 2010. 13:44

VIŠE FOTOGRAFIJA OŠTARIJE-priredba 23-12-2010

Oštarije, 23.prosinca 2010. - Prvotno zamišljena kao priredba za sv. Nikolu u svom prepravljanju i preinakama ispala je izvrsna priredba kao dio svečanosti prilikom podjele knjižica. Učenici svih nižih razreda pod vodstvom učiteljica Mirjane Grubišić i Anite Peter napravili su pravu feštu od igre, glume, pjesme, plesa... Prava manifestacija veselja i zabave. Svojom razigranošću na pozornici djeca su uspjela razigrati i srca svojih promatrača, svoje publike sastavljene od roditelja ali i od natjecatelja netom održanog kviza.

 [više]

Božićna priredba

Autor: Josip Anušić, 18. 12. 2010. 22:15

 Oštarije, 18.12.2010. - Učenici i učitelji PŠ Oštarije pripravili su Božićnu priredbu za svoje roditelje, bake i djedove, za cijelo svoje mjesto. Večer je započela s dvije narodne igre, kola, koje su izveli učenici trećeg i četvrtog razreda odjeveni u narodne nošnje. Središnji dio večeri bio je igrokaz Rođenje Isusa uz nekoliko pjesama iz bogate hrvatske glazbene baštine, da bi sve završilo gromoglasnim pjevanjem pjesme Radujte se narodi.

Najmlađi učenici, prvih i drugih razreda, već po pravilu izazovu veliko oduševljenje svih nazočnih. Ovaj puta recitirali su stihove božićnih pjesama i u narednim godinama bit će među njima odličnih glumaca. Ipak valja istaknuti i nekoliko pojedinaca koji su bili oksnica priredbe. Solo pjevanjem učenica Petra Grdić, 5. razred, napravila je uvertiru u igrokaz, Martina Kesner glumila je Mariju i izvrsno pjevala, Filip Franjković glumio Josipa... a da bi sve ispalo skladno i sa smislom mnogo truda je uložila učiteljica Senka Turkalj.

 [više]

OG LIST: 20. ekipno prvenstvo Hrvatske za kadetkinje U14

Autor: ZORICA JURAŠIĆ, 28. 11. 2010. 08:33

Iako je u dolje navedenom citatu iz OG lista iznešeno gotovo sve, ne mogu a da ne dodam još nekoliko rečenica.
Riječi koje pišem, pišem s ponosom, jer su i Ivana i Marieta i Matea učenice naše škole, učenice koje svojim plasmanom promoviraju svoje mjesto, svoju školu, svoju trenericu iučiteljicu. . Izuzetni uspjesi rezultat su njenog dugogodišnjeg rada i odricanja, ljubavi prema sportu, ali i djeci 

I naše malo starije učenice, kuglašice, postigle su izvrsne rezultate. I zato Tea, Marija, Katarina nemojte biti razočarane. I vaš je rezultat inpresivan, kao i vaša upornost, a dodatna motivacija neka vam bude potpora Vaših roditelja, kao i svih nas koji vas poznamo i veselimo se vašem uspjehu. Stoga još jednom čestitke i učiteljici i učenicima sa željom da im iduća godina bude još plodonosnija, uz obilje "skinutih„ čunjeva.

 [više]

Radost i tuga, suze i smijeh, ponos i zahvalnost

Autor: PETAR MALNAR, 23. 6. 2010. 00:22

Naprezanje odraslih da ne zaplaču slilo se u jedno. Prislanjanje fotića na oči da se ne vidi suza ne nazivamo slabost. Sve je počelo njihovim dolaskom na svijet ne tako dalekih devedesetih i radošću njihovih roditelja. Prošle su godine do škole brzo, a ovih osam u školi još brže. Svi govore da su bili posebni, a ja pišem da jesu.
Neka čudna, ugodna, napetost osjećala se je u hodniku, u razredu u zbornici. Zrakom je strujala misao i pitanje: “Što su nam pripremili osmaši za rastanak? Hoće li biti suza ?“ Nitko se nije naglas usudio postaviti to pitanje. Odugovlačili smo odlazak u razred, htjeli smo da još budu s nama. Znali smo da kad uđemo, svatko će svojim putem, a to nismo htjeli.

 [više]

Međužupanijska smotra učeničkih zadruga u Josipdolu

Autor: Josip Anušić, 28. 5. 2010. 20:11

Djelatnici i učenici škole Josipdol ugostili su u svojim prostorijama Desetu županijsku i šestu međužupanijsku smotru učeničkih zadruga karlovačke i ličko-senjske županije. U natjecateljskom dijelu sudjelovalo je devet ekipa, među njima i učenici naše područne škole iz Oštarije okupljenih u učeničku zadrugu "Ča veliki, ča mali". Svečano otvaranje smotre bilo je uz kulturno zabavni program kojeg su izveli učenici škole Josipdol. Za sve posjetitelje ovaj program, kojeg smo vidjeli i za dan škole, bio je lijepo iskustvo spoja povijesti, plesa, glazbe, turizma, igre, glume... Što se sve tamo radilo i kako je sve to izgledalo pogledajte u povelikoj foto-galeriji.

 [više]

Dan škole u Oštarijama

Autor: Josip Anušić, VIKTORIJA PRIBANIĆ, 22. 5. 2010. 17:18

Pogledajte fotografije >OŠTARIJE - dan škole 20-5-2010

Dan područne škole „ Siniša i Zrinko Rendulić“ obilježili smo 21. svibnja 2010. u 16 sati prigodnim programom u sali DVD- a Oštarije. Prisjetili smo se Siniše i Zrinka koji su svoje mlade živote poklonili domovini, želeći za sve bolju i sretniju budućnost.

Ovu školsku godinu uglavnom su obilježile priredbe vezane uz blagdane. Prigodno smo obilježili Dan neovisnosti, Dane kruha, Svetog Nikolu, Valentinovo i maškare. Božićnim sajmom i dramskom izvedbom Nastavka božićne čarolije, koncertima u sve tri naše škole te skazanjem Rođenja Isusa Krista. Tako smo na poseban smo način proslavili blagdan Božića.U ožujku nas je obradovao posjet prvog biskupa Gospićko-senjske biskupije monsinjora doktora Mile Bogovića jer je to ujedno i prvi posjet jednog biskupa ovoj školi.

 [više]

Osnovan KUD Oštarska zvona

Autor: Josip Anušić, 8. 5. 2010. 23:34

Ženska pjevačka grupa poznati kao sekcija učeničke zadruge "Ča veliki ča mali" sastavljena od učiteljica, učenica, majki i baka u petak je evoluirala u složeniji oblik udruživanja. U petak 7. svibnja 2010.god. pred 40-tak članova i još k tomu 50-tak simpatizera i gostiju, službeno je u vatrogasnom domu Oštarije osnovan KUD Oštarska zvona.

 [više]

Elektroničarske nade

Autor: PETAR MALNAR, 17. 4. 2010. 22:16

Petak je bio dan koji bi poželjeli svi učitelji, svi koji rade s djecom i kojima je zadovoljstvo dijeliti uspjeh s tim mladim ljudmai. Često puta sputani u nekim nevidljivim i  za nas nejasnim okovima ni neznamo što mogu i za što su sve spremni. Ozbiljno i s voljom upoznavši se s ciljem vježbe počeli su spajati elektroničke elemente (otpornike, tranzistore, kondenzatore, led diode....). Lemljenje postavljenih elemenata na tiskanu pločicu obavili su dobro, uredno, precizno, tehnički odlično i na vrijeme. Iznenadile su, ugodno, djevojke. Samostalno i ozbiljno što treba naglasiti i pohvaliti, zalemile su sve spojeve. Interesantno je što su sva treptala(žmigavci ) ispravno radili. Naslućujem da će između njih netko  postati izvrstan inžinjer elektrotehnike jer su pokazali izvanredan smisao za elektroničke sklopove i elektroniku. Lakoća kojom su te elemente poslagali, zalemili i ispitali ispravnost završene vježbe obećava.

 [više]

Uspješni na natjecanju iz biologije

Autor: FILIP FRANJKOVIĆ, 24. 3. 2010. 22:07

 

Dana 9. ožujka 2010. godine održano je županijsko natjecanje iz biologije. Domaćin je bila OŠ "Ivan Goran Kovačić" Duga Resa. Iz naše škole na natjecanju su sudjelovali i ostvarili značajan uspjeh: Filip Franjković (2. mjesto), Tea Grba (6. mjesto) i Iris Belančić (10. mjesto) iz 7. razreda, te Martina Brletić (6. mjesto), Doris Ilovača (9. mjesto) i Ana Grdić (19. mjesto) iz 8. razreda. 

 [više]

Povijesni biskupov posjet školi

Autor: Josip Anušić, 18. 3. 2010. 00:37

Područna škola Siniše i Zrinka Rendulića u Oštarijama imala je čast ugostiti prvoga biskupa Gospićko-senjske biskupije mons. dr. Milu Bogovića i k tomu još u 10., jubilarnoj, godini postojanja biskupije. Ovaj posjet ujedno je i prvi posjet jednog biskupa ovoj školi, pa se tako može nazvati i povijesnim. Posjet je dio planirane, druge, vizitacije župi Gospe od Čudesa koja se provodi svakih pet godina u svim župama osobno od strane biskupa.

 [više]

Oda oštarskome mostu

Autor: PETAR MALNAR, 14. 3. 2010. 21:59

Mirno zimsko jutro. U toplom autu vozim se na posao, pogled mi stalno skreće desno. Pratim jedva primjetno kretanje rijeke Mrežnice prema Oštarijama, prema ponoru u kojem će nestati i ponovo se pojaviti još ljepša i čišća. Odjednom ugledah tog starca, ponosnog i trajnog, prekrasnog i moćnog u svoj svojoj funkcionalnosti i postojanosti. Ne mogu dalje. Zaustavljam auto, uzimam fotoaparat u ruke i slikam. Mislima mi prolaze sedamdesete kada smo pred večer sjedili na njemu i nadali se dolasku dragih nam osoba. Ukradenih deset minuta mami, lagani smiješak i rumenilo na licu bilo nam je dovoljno. Zadovoljni vraćali smo se na biciklima u Ogulin.

 [više]

Oštarci osvojili visoko 3. mjesto

Autor: Josip Anušić, 24. 2. 2010. 23:57

Senj, 24. veljače 2010. - Četveročlana učenička ekipa PŠ Siniše i Zrinka Rendulića Oštarije osvojili su visoko treće mjesto na biskupijskoj razini natjecanja iz vjeronaučne građe koja se ove godine odnosila na bl. Alojzija Stepinca. Ekipu su činili Tea Grba, Filip Franjković i Lorena Fićurin učenici 7. razreda, te Mateja Mihaljević učenica 5. razreda.

 [više]

Mačkare u Oštarijama

Autor: Josip Anušić, 15. 2. 2010. 10:49

Mačkare u Oštarijama održane u nedjelju 14.2.2009. POgledajte maštovitost grupa u osmišljavanju scene (traktorske prikolice) i kostima.

 [više]

Sportska priznanja učenici i učiteljici škole Oštarije

Autor: Josip Anušić, 17. 1. 2010. 23:47

Športska zajednica grada Ogulina dodijelila je 17. siječnja 2010.g. priznanja najuspješnijim sportašima u protekloj 2009. godini. Izbor po svim kategorijama nije bio nimalo lak, kako je rečeno u uvodu svečanosti, jer zadnjih godina Ogulinski klubovi i pojedinci donose sve više medalja sa županijskih, državnih ali i europskih i svjetskih natjecanja. Proteklih tjedana izvršene su višestruke nominacije iza čega je 50-tak ocjenjivača davalo svoj glas. Prema tim rezultatima glasovanja i naša škola je radosna zbog dva priznanja koja su zavrijedile Martina Bokulić, učenica 4. razreda, tenisačica TK Ogulin, u kategoriji Najmlađa sportašica godine i Ruža Neralić, učiteljica hrvatskog jezika, zavrijedila je priznanje već treću godinu svojim radom u Kuglačkom klubu Ogulin, u kategoriji trener godine. Objema još mnogo uspjeha, ali i mladih koji će ih slijediti, tj. baviti se sportom.

 [više]

Polnoćka svečanija doprinosom škole i zajednice

Autor: Josip Anušić, 26. 12. 2009. 12:05

Zadnja u nizu kulturno-umjetničkih aktivnosti škole u Oštarijama odigravala se uoči i na samoj polnoćki. Za mnoge sudionike ovo je bio treći nastup u tri dana pred Božić, tako da se može govoriti o pravom predbožićnom programu 2009. u Oštarijama. Sadržaj ove priredbe pred polnoćku bio je skazanje događaja oko začeća i rođenja Isusovog s autentičnom scenografijom koje uključuju štalicu s glumcima Josipa, Marije, pastira, kraljeva, janjci, konj poni. Bile su to, kako se popularno kaže, "žive jaslice". Sve je bilo popraćeno s pjevanjem prigodnih božićnih pjesama zbora "Ča veliki, ča mali". U postavljenom šatoru mogli su se kupiti prigodni proizvodi istoimene učeničke zadruge, a predstavnici lokalne vlasti pobrinuli su se za tople napitke. Po ovoj kišnoj noći oduševili su i postali glavne zvijezde: konj poni Miško i mali janjčići koje su nazočna djeca htjeli dodirnuti i slikati se s njima. Cijelo to oduševljenje dočekalo je i 23 sata kada je započela misa polnoćka koju je predvodio župnik o. Ivan Podgorelec.

 [više]

Božićna čarolija - drugi nastavak

Autor: Josip Anušić, 23. 12. 2009. 22:41

Zadnjeg dana škole  u prvom polugodištu, 23.prosinca, učenici škole Oštarije sa svojim učiteljima priredili su i izveli za roditelje i mještane božićnu priredbu u ddvorani DVD-a Oštarije. Tematski ova priredba bila je nastavak  prošlogodišnje i takav je naslov: "Nastavak božićne čarolije". Sadržajno je doista bogata mnoštvom točaka koje se odigravaju pred Santa Clausom koji je pred mirovinom i sebi traži dostojnu zamjenu koji će uveseljavati djecu u predbožićne dane. Pred sam kraj nastupaju klinci u turskoj scenografiji. Svi nazočni bili su oduševljeni. Ozbiljni glumci, djeca odgovorna i vjerna glumačkom izrazu, učitelji voditelji maštoviti: Senka i Zorica. Slijedeće godine vjerojatno nastavak ako kriza ne pokvari planove.  

 [više]

Završetak druženja uz veliko veselje

Autor: Josip Anušić, 22. 12. 2009. 23:01

Treća i zadnja priredba održana je u Oštarijama 22. prosinca pred prepunom dvoranom DVD-a iz Oštarija. Uz isti program koji se mogao vidjeti u Tounju i Josipdolu ovdje se moglo vidjeti volontere - učenike članove učeničke zadruge Ča veliki, ča mali za svojim štandovima na kojima su prodavali svoje rukotvorine. S obzirom da je ovo bio kraj zacrtanih priredbi u znak zahvale izvođačima i njihovim gostima upriličen je čašćenje, prigodni domjenak, iza kojeg se pjevalo do kasnih sati uz glazbenu pratnju uvijek raspoložene ekipe iz Tounja.

 [više]

UČENICE NAŠE ŠKOLE OSTVARILE PONOVNO ZAPAŽEN USPJEH!

Autor: RUŽA NERALIĆ, 13. 12. 2009.

Nakon nastupa u Koprivnici i osvajanja 3.mjesta na državnom prvenstvu u kategoriji U-18, na 19. EKIPNOM PRVENSTVU RH KADETKINJE U-14,održanom u Ogulinu 13. prosinca, naše učenice ponovno su osvojile medalju brončanog sjaja. Za ekipu Ogulin-1 nastupile su: Marija Neralić 509, Daniela Rajak 539 i Ana Grdić 499. Tea Žlimen igrala je za ekipu Ogulin2 i srušila 460 čunjeva. Marko i Andrija Božičević na državno prvenstvo putovali su u Osijek i osvojili 7.mjesto. Vrijednost postignutih rezultata potvrđuje poziv gradonačelnika Ogulina naših kuglačica na svečano primanje u uredu gradske vijećnice u četvrtak u 13 sati.

 [više]

Ča veliki, ča mali -godišnja skupština Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Matijaš, 27. 11. 2009.

Zadrugari PŠ Oštarije, učeničke zadruge "Ča veliki, ča mali" održali su svoju redovitu skupštinu 27. studenoga. Rad skupštine prema temama točaka dnevnog reda bio je formativni i informativni. Nazočni, u prvom redu novi članovi, su upoznati s pravilima rada zadruge, iza čega je uslijedilo financijsko izvješće, da bi se zaključilo s predstavljanjem plana rada za ovu školsku godinu s naglaskom na aktivnosti vezane uz dolazeće božićne blagdane. O svemu više u zapisniku kojeg možete vidjeti u nastavku, a u prilogu možete skinuti nacrt plana rada zadruge.

 [više]

Prvi put na državnom prvenstvu u kuglanju

Autor: ANA GRDIĆ, DANIJELA RAJAK, 24. 11. 2009.

U subotu 21.11.2009. održano je XIX. EKIPNO PRVENSTVO U RH za mlađe juniorke U-18. Osjetile smo silno uzbuđenje jer smo imale priliku sudjelovati na tako važnom natjecanju, a treniramo tek godinu dana. Prijevoz nam je osigurala škola. Trema se nije osjećala, kombijem je odzvanjala pjesma, bile smo uzbuđene jer je pred nama bio novi kuglački izazov.

 [više]

Dan zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Josip Anušić, 30. 10. 2009.

Područna škola u Oštarijama obilježila je Dan kruha poučnom prigodnom priredbom i blagoslovom plodova zemlje u svojim prostorijama 22. listopada. Pjesmom, molitvom i recitacijom, a najviše igrokazom, potakli su učenici nižih razreda na razmišljanje o svom odnosu prema hrani kod starijih. Središnji dio dana bio je igrokaz u kojem je djevojčica ispričala priču o poštivanju kruha dječaku koji je bacio komad kruh na zemlju. Moglo se više nego jasno vidjeti koliko je ljudi uključeno, koliko je truda uoženo, koliko je potrebno prirodnog sklada i Božjeg dara od trenutka kada se zrno pšenice zasijalo pa do pečenog kruha ili kolača na našem stolu. Čuvajmo hranu, ne bacajmo je i podijelimo s onima koji nemaju također je poručeno u molitvi blagoslova koju je predvodio o. Ilija Tipurić, karmelićan. Fotografije u nastavku sve će vam reći.

 [više]

Mala biciklijada

Autor: VIKTORIJA PRIBANIĆ, LUKA BOŽIČEVIĆ, 30. 10. 2009.

Oštarije, u prohladno, ali sunčano jutro 29. listopada održana je biciklijada u organizaciji Biciklističkog kluba „Kotač“ iz Josipdola i PŠ „Siniša i Zrinko Rendulić“ u Oštarijama. Pokrovitelji su bili općina Josipdol i Društvo naša djeca iz Josipdola.
Sudjelovalo je 58 učenika od 1. do 8. razreda koji su se natjecali u četiri kategorije. Najveći odaziv bio je među mlađim uzrastima.

 [više]

Dan neovisnosti obilježen učeničkom zabavom

Autor: Josip Anušić, 9. 10. 2009.

Učenici viših razreda škole Oštarije obilježili su Dan neovisnosti prigodnom učeničkom zabavom ispunjenu modernom glazbom, plesom i animitorskim aranžmanima. Okupljanje pred Vatrogasnim domom počelo je u 19 sati, a zabava je trajala do 23 sata. Organizatori i voditelji bili su djelatnici škole, dok su učenici sami odabrali i pozvali DJ-a Ivana da profesionalno priredi glazbeni dio programa, što je on i opravdao.

 [više]

16. Internacionalna filmska radionica

Autor: DORIS FRANJKOVIĆ, FILIP FRANJKOVIĆ, 7. 10. 2009.

Početak ljetnih školskih praznika većina učenika je iskoristila za dulja spavanja, odlazak na more ili rodbini u druge krajeve Hrvatske. No, crtački talentirani brat i sestra Franjsković, Filip i Doris, uputili su se na Školu animiranog filma (ŠAF) u Čakovec. S tog susreta nose jako lijepe dojmove i bogato iskustvo u izradi animiranog filma.
 [više]

Novi osvojeni teniski turniri

Autor: Josip Anušić, 28. 9. 2009.

Martina Bokulić, učenica 4. razreda u školi Oštarije, ovoga vikenda, 26. i 27. rujna, priredila nam je još jedno ugodno iznenađenje osvojivši prvo mjesto na Masters turniru za desetogodišnjakinje u Oroslavlju, te time izborila pravo natjecanja na državnom natjecanju u svojoj kategoriji. Ovo je njen najveći dosadašnji uspjeh, prvakinja je središnje Hrvatske i predstavnik na spomenutom natjecanju koje će se u listopadu održati Rijeci. Martina želimo ti puno uspjeha.

 [više]

Prigodno obilježena godišnjica pogibije hrabrih braće Rendulić

Autor: Josip Anušić, 19. 9. 2009.

Područna škola u Oštarijama nosi ime Siniše i Zrinka Rendulića, dvojice hrabrih domaćih momaka koji su 1991. poginuli u razmaku od tri dana, 15. i 18. rujna. Ovih događaja nesebičnog darivanja za domovinu, pa i svoga života, u kojima je stvarana moderna Hrvatska spomenuli su se i učenici škole koja nosi njihovo ime. Zajedno sa župnikom župe Oštarije, predstavnici učenika viših razreda uputili su se na groblje položiti cvijeće i pomoliti se u znak zahvale. O. Ivan Podgorelec molio je molitvu odrješenja i podsjetio je kratko nazočne učenike da je ovo najbolji način za odavanje počasti i jedino što nam preostaje, moliti za hrabre branitelje koji su svoj život ugradili u temelje samostalne Hrvatske. Potom su učenici cvijeće i svijeće položili pred spomen obilježjem kod škole, iza čega su u učionicama svi poslušali himnu i minutom šutnje odali počast poginulim braniteljima.

 [više]

Misa u Oštarijama za blagoslovljenu novu školsku godinu

Autor: LUKA BOŽIČEVIĆ, 8. 9. 2009.

Na blagdan Male Gospe, a ujedno na samom početku školske godine, s pjesmom i u molitvi učenici osnovnoškolci iz Oštarija svoje potrebe iznijeli su u svetoj misi. Župnik o. Ivan Podgorelec pozvao je sve nas da se zapitamo zašto smo ovdje, i da u to vjerujemo. Učenik nije baš uvijek lako biti, zato neka ovim svečanim zazivom naša srca budu ispunjena nadom i  sigurna u Božju pomoć. Naravno, Bog nam neće pomoći bez nas samih. To znači da mi moramo sjesti za knjigu i učiti, a Bog će dati da naša pamet i srca budu otvorena za nova znanja.

 

 [više]

Mladi zadrugari na zavrijeđenom putovanju

Autor: Josip Anušić, 23. 6. 2009.

Članstvo i prijatelji zadruge "Ča veliki, ča mali" proveli su dan u kupanju i obilasku Selca i Vrbnika na otoku Krku u petak 12. lipnja. Na ovaj način nagrađeni su svi vrijedni zadrugari: učenici i učitelji, kao i oni "prvi" zadrugari, učenici koji su sada srednjoškolci. Osim ovakvog načina zahvale za trud u proteklom razdoblju, cilj je jačanje tima i poticaj na uključivanje novih kreativnih snaga ove područne škole i mjesta.

 [više]

Terenska nastava u Šibeniku i NP Krka

Autor: Josip Anušić, 11. 6. 2009.

Učenici trećeg i četvrtog razreda PŠ Oštarije i Modruš sa svojim su učiteljima održali u ponedjeljak 8. lipnja terensku nastavu u Dalmaciji. Posjećen je grad Šibenik, Sokolarski centar, NP Krka i grad Zadar. Učenicima je ovo bilo svojevrsno ponavljanje gradiva uz učenje novih zanimljivosti. Pažljivo su pratili što im se predstavljalo i postavljali su mnogo pitanja vodičima i svojim učiteljima.

 [više]

Gosti s Korčule

Autor: ANDREJA MATIJAŠIĆ, 2. 6. 2009.

6. svibnja 2009. godine našu školu, a posebno četvrtaše, posjetili su zanimljivi gosti. Za svog boravka u školi u prirodi na Bjelolasici, zajedno sa svojim učiteljicama posjetili su nas učenici četvrtih razreda osnovne škole iz Blata na Korčuli. Nakon upoznavanja, dok su cure svladavale jezične prepreke, dečki su ovaj kratak susret iskoristili za odmjeravanje snaga u nogometu. Uslijedilo je osvježenje u razredu i izmjena poklona. Na kraju, učenici četvrtog razreda poveli su ih u šetnju nezaobilaznim Marmontovim mostom do Crkve Blažene Djevice Marije gdje smo se i oprostili do nekog budućeg susreta.

 [više]

Ča veliki, ča mali na smotri u Ozlju

Autor: VIKTORIJA PRIBANIĆ, 2. 6. 2009.

Na IX. Županijskoj smotri učeničkih zadruga i V. Međužupanijskoj smotri u Ozlju sudjelovalo je deset učeničkih zadruga i dvije kao gosti. Među njima i zadruga PŠ Oštarije.

 [više]

Dan područne škole "Siniša i Zrinko Rendulić"- Oštarije

Autor: VIKTORIJA PRIBANIĆ, 2. 6. 2009.

Školska igrališta, vatrogasni dom, prostorije škole u petak 29. svibnja bili su mjesto radosti, susreta, novih prijateljstava, veselja, sportskih natjecanja, dobrog obroka, zabave, ali i osvrta unatrag, na postignuto u ovoj školskoj godini. Voditeljica područne škole Oštarije, gđa. Viktorija Pribanić, predstavila je one uspješnije rezultate i učenike koji su ih ostvarili:

 [više]

Škola animiranog filma

Autor: Josip Anušić, 1. 5. 2009.

Protekli proljetni praznici nisu za sve bili samo puko odmaranje s izležavanjem. Nekoliko naših učenika i učiteljica sudjelovali su u školi animiranog filma koju je vodio Edo Lukman iz Čakovca.

 [više]

Posjet Zagrebu

Autor: VIKTORIJA PRIBANIĆ, 4. 4. 2009.

Učenici II., III., i IV. razreda PŠ Oštarije sa svojim učiteljicama uputili su se na blagdan sv. Josipa (19. ožujka) u Zagreb.
Kao gosti Profila d.o.o. posjetili su njihovu knjižaru Megastor pred kojom ih je dočekala promotorica i provela ih kroz sve odjele knjižare.
Nakon toga uputili su se prema Trgu bana Josipa Jelačića gdje su mogli osjetiti užurbanost stanovnika glavnoga grada.
Najuzbudljiviji događaj za učenike bila je vožnja uspinjačom. Šetajući Gornjim gradom upoznali su mnoge kulturno-povijesne spomenike : Lotršćak, crkve sv. Katarine i sv. Marka, zgradu Sabora i Banske dvore, Kamenita vrata…

 [više]

Konjanici branitelji upalili svijeće

Autor: Josip Anušić, 30. 3. 2009.

Konjanici, u organizaciji Udruga proisteklih iz Domovinskog rata s ogulinskog područja krenuli su 30. ožujka iz Ogulina od spomenika palim braniteljima s krajnjim odredištem Plitvička jezera da bi stigli na dan 31. ožujka i mjesto pogibije prvog hrvatskog branitelja Josipa Jovića. Na svom putovanju upalili su svijeće kod spomen obilježja Siniši i Zrinku Rendulić ispred škole u Oštarijama koja nosi ime ove dvojice braće, hrabrih vitezova.

 [više]

Prvačići Oštarija - upoznavanje muke Isusove

Autor: Josip Anušić, 17. 3. 2009.

Prvačići PRO "Siniše i Zrinka Rendulića" iz Oštarija pod satom vjeronauka posjetili su župnu crkvu Gospe od Čudesa s ciljem da upoznaju Križni put i muku Isusovu putem postavljenih postaja. Dočekao nas i je pozdravio o. Ivan, župnik koji se zajedno pomolio s djecom, a na kraju molitve djeca i vjeroučitelj Josip zajedno su zapjevali pjesmu Isuse volim te.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Facebook škole

 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
 > Škole
 > MZOS
 > AZOOTražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / www.os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju