preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

"Ča veliki, ča mali" - učenička zadruga

Učenička zadruga "Ča veliki ,ča mali" djeluje u PŠ Siniše i Zrinka Rendulića u Oštarijama.

Ponovno je počela s obavljanjem svoje djelatnosti nakon 16 godina. Naime,naša zadruga osnovana je davne 1957. godine i bila je uglavnom poljoprivrednog usmjerenja. Zbog ratnih događanja prestala je s radom 1990. godine, a 13.12.2006. održana je obnoviteljska skupština na inicijativu učiteljice Zorice Jurašić. Uz svesrdnu pomoć učitelja, pomoćnog osoblja škole, roditelja i učenika zadruga je počela s radom. U sastavu zadruge djeluju četiri sekcije: veziljska, kreativna radionica, likovna grupa i cvjećarska sekcija.

Nošeni maštom članovi zadruge raspoznaju ljubav prema prirodi, vrijednostima ljudskog rada te zaštiti okoliša i njegove baštine. Prvi puta svoje uratke predstavili su na božićnom sajmu 15. i 16. prosinca 2006. Mještani, roditelji učenika bili su ugodno iznenađeni božićnim asortimanom.
Učenici sa velikim zadovoljstvom dolaze na satove sekcija, razvijaju radne sposobnosti, međusobnu suradnju sa učenicima, učiteljima i roditeljima, te zadovoljni odlaze kućama.


vijesti

Učenička zadruga na 34. smotri u Slunju

Autor: Iva Košenski Belančić, 10. 6. 2022. 22:44

Učenička zadruga "Ča veliki, ča mali" sudjelovala je na 34. Županijskoj smotri učeničkih zadruga u Slunju. Predstavila se tihom knjigom. Tiha knjiga ili na engleskom jeziku „Quiet book“ je ručno izrađena didaktička, tekstilna i interaktivna knjiga s kojom se djeca mogu igrati i pritom puno naučiti. Igranjem dolaze u doticaj s različitim materijalima i predmetima, mogu ih opipati i pomicati te tako razvijaju osjetila, motoričke sposobnosti i maštu. U konkurenciji od 16 učeničkih zadruga zauzela je 4. mjesto. Od mogućih 50 bodova imali su 47. Knjiga je pobudila veliko zanimanje posjetitelja i prosudbene komisije. 
 

 [više]

Na Krk i u Krk - izlet zadrugara "Ča veliki, ča mali"

Autor: Josip Anušić, 27. 5. 2019. 20:44

(Krk, 27.5.2019.) - Naša mala grupa, ili pak velika, učenika zadrugara i njihovih voditeljica iz UZ "Ča velliki, ča mali" posjetili su danas otok Krk i grad krk. Ovo je tradicionalni godišnji izlet za vrijedne učenice zadrugare iz Oštarija. Tijekom godine oni vrijedno rade, prodaju svoje proizvode i od tih novaca, i nešto iz donacije, osiguraju sebi novac za neki ovakav, primjeren, izlet uz druženje i zabavu.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Facebook škole
Lista linkova je prazna
INFORMATIKA

 

         

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / www.os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju