preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

"Ča veliki, ča mali" - učenička zadruga

Učenička zadruga "Ča veliki ,ča mali" djeluje u PŠ Siniše i Zrinka Rendulića u Oštarijama.

Ponovno je počela s obavljanjem svoje djelatnosti nakon 16 godina. Naime,naša zadruga osnovana je davne 1957. godine i bila je uglavnom poljoprivrednog usmjerenja. Zbog ratnih događanja prestala je s radom 1990. godine, a 13.12.2006. održana je obnoviteljska skupština na inicijativu učiteljice Zorice Jurašić. Uz svesrdnu pomoć učitelja, pomoćnog osoblja škole, roditelja i učenika zadruga je počela s radom. U sastavu zadruge djeluju četiri sekcije: veziljska, kreativna radionica, likovna grupa i cvjećarska sekcija.

Nošeni maštom članovi zadruge raspoznaju ljubav prema prirodi, vrijednostima ljudskog rada te zaštiti okoliša i njegove baštine. Prvi puta svoje uratke predstavili su na božićnom sajmu 15. i 16. prosinca 2006. Mještani, roditelji učenika bili su ugodno iznenađeni božićnim asortimanom.
Učenici sa velikim zadovoljstvom dolaze na satove sekcija, razvijaju radne sposobnosti, međusobnu suradnju sa učenicima, učiteljima i roditeljima, te zadovoljni odlaze kućama.


vijesti

Županijska smotra učeničkih zadruga

Autor: MAJA STOŠIĆ, 12. 5. 2017. 23:23

U Ozlju, 12. svibnja 2017. - održana je 18. županijska smotra učeničkih zadruga. Smotra je održana u OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj. Sudjelovalo je ukupno 15 učeničkih zadruga iz 12 osnovnih i dviju srednjih škola te zadruga Učeničkog doma Karlovac.
Na izložbenim prostorima moglo se vidjeti mnogo ukrasnih proizvoda od drveta i ostalih prirodnih materijala, rukotvorine od keramike i tekstila, prirodna kozmetika i pripravci. Smotra je pokazala puno kreativnosti, mašte i truda vrijednih ruku kako bi se što bolje prikazalo čuvanje tradicije i njezina primjena na suvremenim uporabnim predmetima.

 [više]

Zadrugari posjetili sajam "Bundevijada" u Vrbovskom

Autor: Doris Božičević, 12. 10. 2013. 21:37

12.10.2013.(VRBOVSKO) Učenička zadruga »Ča veliki, ča mali« iz Oštarija 12.10. u 8:30 zaputila se za Vrbovsko na bundevijadu. Bundevijada se održala u školskoj dvorani OŠ I. G. Kovačića. Ovaj put zadruga je samo gledala radove i tu i tamo pokupila koju ideju. Nismo samo šetali od štanda do štanda nego smo posjetili Crkvu Sv. Ivana Nepomuka i Kamačnik.

 [više]

Zadrugari sudjelovali u humanitarnoj akciji

Autor: Doris Božičević, 19. 5. 2013. 17:15

SABLJACI, 19.svibnja 2013. na jezeru Sabljaci u organizaciji Društva Naša djeca Ogulin i Gradskog koordinacijskog odbora akcije "Gradovi i općine prijatelji djece", te uz pomoć mnogobrojnih udruga i tvrtki grada Ogulina, obilježen je Dan obitelji, po mnogima najuspješniji i najmasovniji do sada.

 [više]

Zadruga "Ča veliki, ča mali" izlagala na Božićnom sajmu u Zagrebu

Autor: IRINA GRAČANIN, 16. 12. 2012. 18:20

 Zagreb, 14.12.2012. - Na otvaranju Božićnog sajma sudjelovali su sa svojim radovima članovi učeničke zadruge "Ča veliki, ča mali", Oštarije. Sam poziv na sudjelovanje u otvaranju i radu sajma ovim učenicima i našoj školi izuzetna je čast i svojevrsna pohvala za višegodišnji kontinuirani rad. Prezentirali su svoje radove te bili pohvaljeni od ostalih učeničkih zadruga radi svoje kreativnosti, upornosti i ustrajnog rada. Ovo je i izuzetna prilika za upoznati se s mnogim starim zanatima, prirodnim proizvodima i ručnim radovima na štandovima braniteljskih zadruga i OPG-a koji su bili većina među izlagačima. Šarolikost izložbenog prostora naše zadruge privukao je i saborsku zastupnicu, gospođu Jadranku Kosor, koju su učenici srdačno pozdravili, fotografirali se s njom te poklonili jedan od svojih uradaka.

 [više]

Zadrugari Oštarija na smotri u Rečici

Autor: IRINA GRAČANIN, 21. 5. 2012. 19:12

Dana 18. svibnja 2012. održana je 13. smotra učeničkih zadruga Karlovačke županije u prostorijama OŠ Rečica te DVD-a Rečica. Na smotri su sudjelovale učeničke zadruge osnovnih škola, Centra za odgoj i obrazovanje mladeži Karlovac, Prirodoslovne škole te zadrugari Učeničkog doma Karlovac.
U smotri je sudjelovala i učenička zadruga „Ča veliki, ča mali“ iz Oštarija. Zadrugu su predstavljale učenice Gloria Graovac, Lara Belančić i Doris Franjković te učiteljice Viktorija Pribanić, Irina Gračanin i Maja Stošić koja  je i voditeljica zadruge. 

 [više]

"Ča veliki ča mali" u maškarama

Autor: MAJA STOŠIĆ, 19. 2. 2012. 20:10

Tradicionalno,19.veljače 2012. održan je Dječji maskenbal u organizaciji DND Ogulin.
Prvi put u toj manifestaciji sudjelovali su učenici  naše škole, članovi Učeničke zadruge "ČA VELIKI ČA MALI".
Maskirani učenici Klara, Doris, Barbara, Lea, Lara, Petra, Luka, Petra, Lucija i Antonija nakon šminkanja i završnog dotjerivanja postali su PRAVI MORČIĆI spremni za nastup.
Uživali su u sportskoj dvorani Ogulin na oduševljenje svih sudionika programa. Njihovo zadovoljstvo bilo je popraćeno dobrom muzikom, zabavom, plesom i finim krafnama.
Posebna zahvala roditeljima, učiteljici Irini, našem domaru  Zokiju, koji su nam pomogli da sve to realiziramo.

 [više]

Ususret Božiću

Autor: IRINA GRAČANIN, Josip Anušić, 22. 12. 2011. 23:11

Od OŠTARIJE božićna priredba 22-12-2011

Učenici OŠ Josipdol PŠ "Siniša i Zrinko Rendulić" Oštarije i ove školske godine s veseljem su dočekali zimske praznike te tome u čast, u suradnji s učiteljicama škole Senkom, Viktorijom i Irinom, pripremili i održali božićnu priredbu popraćenu božićnim sajmom kojeg već tradicijski svake godine organizira Učenička zadruga „Ča veliki, ča mali“ u Oštarijama, ove godine prvi puta, pod vodstvom učiteljice Maje Stošić.

 [više]

Međužupanijska smotra učeničkih zadruga u Josipdolu

Autor: Josip Anušić, 28. 5. 2010. 20:11

Djelatnici i učenici škole Josipdol ugostili su u svojim prostorijama Desetu županijsku i šestu međužupanijsku smotru učeničkih zadruga karlovačke i ličko-senjske županije. U natjecateljskom dijelu sudjelovalo je devet ekipa, među njima i učenici naše područne škole iz Oštarije okupljenih u učeničku zadrugu "Ča veliki, ča mali". Svečano otvaranje smotre bilo je uz kulturno zabavni program kojeg su izveli učenici škole Josipdol. Za sve posjetitelje ovaj program, kojeg smo vidjeli i za dan škole, bio je lijepo iskustvo spoja povijesti, plesa, glazbe, turizma, igre, glume... Što se sve tamo radilo i kako je sve to izgledalo pogledajte u povelikoj foto-galeriji.

 [više]

Ča veliki, ča mali -godišnja skupština Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Matijaš, 27. 11. 2009.

Zadrugari PŠ Oštarije, učeničke zadruge "Ča veliki, ča mali" održali su svoju redovitu skupštinu 27. studenoga. Rad skupštine prema temama točaka dnevnog reda bio je formativni i informativni. Nazočni, u prvom redu novi članovi, su upoznati s pravilima rada zadruge, iza čega je uslijedilo financijsko izvješće, da bi se zaključilo s predstavljanjem plana rada za ovu školsku godinu s naglaskom na aktivnosti vezane uz dolazeće božićne blagdane. O svemu više u zapisniku kojeg možete vidjeti u nastavku, a u prilogu možete skinuti nacrt plana rada zadruge.

 [više]

Mladi zadrugari na zavrijeđenom putovanju

Autor: Josip Anušić, 23. 6. 2009.

Članstvo i prijatelji zadruge "Ča veliki, ča mali" proveli su dan u kupanju i obilasku Selca i Vrbnika na otoku Krku u petak 12. lipnja. Na ovaj način nagrađeni su svi vrijedni zadrugari: učenici i učitelji, kao i oni "prvi" zadrugari, učenici koji su sada srednjoškolci. Osim ovakvog načina zahvale za trud u proteklom razdoblju, cilj je jačanje tima i poticaj na uključivanje novih kreativnih snaga ove područne škole i mjesta.

 [više]

Ča veliki, ča mali na smotri u Ozlju

Autor: VIKTORIJA PRIBANIĆ, 2. 6. 2009.

Na IX. Županijskoj smotri učeničkih zadruga i V. Međužupanijskoj smotri u Ozlju sudjelovalo je deset učeničkih zadruga i dvije kao gosti. Među njima i zadruga PŠ Oštarije.

 [više]

 Facebook škole
Lista linkova je prazna
 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / www.os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju