preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
vijesti

Obavijest o nabavi udžbenika i radnih bilježnica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Rahan, 14. 7. 2022. 09:20

Poštovani roditelji,
 za iduću školsku godinu svi učenici škole Josipdol, Skradnik, Oštarije i Tounj udžbenike će dobiti u školi temeljem vraćenih udžbenika od ove školske godine i dokupa udžbenika koji nedostaju ili su novi. Škola će provesti nabavu dokupa udžbenika.
    U privitku se nalaze popisi radnih bilježnica i dodatnih nastavih materijala za školsku godinu 2022./2023. po školama zasebno Josipdol, Skradnik, Oštarije i Tounj.

 [više]

Suradnja Uprave šuma Ogulin i OŠ Josipdol na održivom razvoju

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 29. 6. 2022. 15:54

Ove godine odlučili smo se uključiti u Zeleni festival u organizaciji GKKA i svojim primjerom potaknuti i druge škole na ovakve projekte.
Bitno je od najranijih dana uputiti djecu u važnost održivog razvoja, što se u školstvu čini kroz među predmetnu temu Održivi razvoj koja obuhvaća sve tri dimenzije održivosti – okolišnu, društvenu i ekonomsku te njihovu međuovisnost.
Priprema učenike za prikladno djelovanje u društvu radi postizanja osobne i opće dobrobiti.
Učitelji procjenjuju školski okoliš značajnim mjestom u nastavnom radu.
Najveću prepreku u realizaciji odgoja i obrazovanja za održivi razvoj u školskom okolišu predstavljaju financijska sredstva.
Tu u pomoć dolazi mjesna zajednica i organizacije kao što su Hrvatske šume.
Stoga su ove godine povodom Dana planete Zemlje učenici OŠ Josipdol zajedno s osmašima PŠ Oštarije i Tounj, te u suradnji s voditeljema Uprave šuma podružnice Ogulin Drago Rudančić i voditeljem šumarije Josipdol Vedranom Luketićem odradili su pošumljavanje naše općine. Posađeno je 1500 komada smreke u samoj blizini OŠ Josipdol o čemu govore slike na našem posteru.
Djelatnici šumarije donirali su sadnice, omogućili alat za rad, kratko su nas upoznali s važnosti pošumljavanja i obnove šuma, te nam demonstrirali ispravan način sadnje sadnica.
Jednog dana naši učenici svojoj djeci će pokazati šumu koja je tu zahvaljujući njihovom trudu i osviještenosti o važnosti zaštite i očuvanja planete Zemlje.
Nadamo se daljnjoj suradnji sa Hrvatskim šumama kako bi svaka generacija imala priliku nešto naučiti o važnosti pošumljavanju, stvaranju zelenoga i održivom razvoju.
 
 [više]

Pravilnik o postupku unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Rahan, 20. 6. 2022. 17:02

 [više]

Crvenkapica na njemačkom jeziku

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 18. 6. 2022. 19:27

Ein Käppchen, ein Käppchen, so rot und so fein...riječi su pjesme kojom je počinjala lutkarska predstava na njemačkom jeziku Rotkäppchen (Crvenkapica), male vesele kazališne skupine PŠ Lucije Capan iz Tounja pod vodstvom učiteljice njemačkog jezika Nine Duić. 

 [više]

Obavijest, nenastavni dan 17. 6. 2022.

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 15. 6. 2022. 09:32

Dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici,

u četvrtak 16. 6. 2022. državni je blagdan Tijelovo i neradni je dan te učenici ne idu u školu. U petak 17. 6. 2022. po Godišnjem planu i programu rada za 2021./2022. školsku godinu planiran je nenastavni dan i učenici ne idu u školu. Dragi učenici, dobro iskoristite ovaj mali predah, kako bi kraj nastavnog dijela ove školske godine što uspješnije završili. Ponovno se vidimo u ponedjeljak 20. 6. 2022. po redovnom rasporedu.

Ravnateljica, Anđelina Božičević

 [više]

Čitamo mi, stripove svi

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 15. 6. 2022. 09:00Za kraj školske godine učenici 5. do 8. razreda čitali su stripove. Osim toga svaki je učenik dobio zadatak pripremiti mali plakat i prezentaciju o nekom stripu. Radovima učenika ukrasit ćemo hodnike škole. Sedmaši su sa stripovima upoznali učenike drugog i trećega razreda.  Evo nekoliko slika o našoj opuštenoj lektiri za kraj škole.

 [više]

Sportski smo obilježili Dan sporta u našoj školi

Autor: MAJA STOŠIĆ, 13. 6. 2022. 12:15

U našoj školi ( Josipdol, Oštarije ,Tounj) obilježili smo Dan sporta različitim sportskim aktivnostima. Kros, aerobik, štafetne igre,potezanje užeta, mini turnir u nogometu, planinarenje- uspon na Klek, odbojka samo su dio organiziranih sportskih aktivnosti u školi Josipdol, Tounj i Oštarije. Kroz igru ,zabavu i natjecanje učiteljice su još jednom  poučile učenike o važnosti kretanja i boravka na svježem zraku. Zdrav duh u zdravom tijelu !

Rezultati KROSA

Foto

 [više]

Učenička zadruga na 34. smotri u Slunju

Autor: Iva Košenski Belančić, 10. 6. 2022. 22:44

Učenička zadruga "Ča veliki, ča mali" sudjelovala je na 34. Županijskoj smotri učeničkih zadruga u Slunju. Predstavila se tihom knjigom. Tiha knjiga ili na engleskom jeziku „Quiet book“ je ručno izrađena didaktička, tekstilna i interaktivna knjiga s kojom se djeca mogu igrati i pritom puno naučiti. Igranjem dolaze u doticaj s različitim materijalima i predmetima, mogu ih opipati i pomicati te tako razvijaju osjetila, motoričke sposobnosti i maštu. U konkurenciji od 16 učeničkih zadruga zauzela je 4. mjesto. Od mogućih 50 bodova imali su 47. Knjiga je pobudila veliko zanimanje posjetitelja i prosudbene komisije. 
 

 [više]

Vrti svoj film - portal

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 3. 6. 2022. 08:17

Zahvaljujući programu Putujući Sedmi kontinent i suradnji udruge Djeca susreću umjetnost i Hrvatskog audiovizualnog centra naša škola ostvarila je mogućnost korištenja godišnje filmske pretplate na portal Vrtisvoj.film.

Vrtisvoj.film je prva online baza probranih filmskih naslova za djecu i mlade. Portal je dostupan cijelu školsku godinu, svim školama i u svim dijelovima Hrvatske. Portal je platforma za učenje kojom se razvija filmska pismenost, a sadrži online bazu metodičkih prijedloga za učitelje i nastavnike i rad u razredu koji doprinose razvoju kreativnosti, kritičkog mišljenja i kulturne osviještenosti - neizostavnih vještina i kompetencija u 21. stoljeću.  Pokretanje portala Vrti svoj film sufinanciralo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. 


Godišnja filmska pretplata na portal Vrti svoj film uključuje:

- 24 filmska naslova koji se izmjenjuju tokom nastavne godine
- 8 metodičkih materijala uz 8 filmskih naslova iz programa Rondo
- pristup svim filmovima za sve učenike škole za period lipanj 2022. – lipanj 2023.
- korištenje portala u razredu ili za obiteljsko uživanje kod kućekorisničke podatke za  učitelje i učenike.         

 [više]

Harry Potter i 2.a OŠ Josipdol

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 2. 6. 2022. 13:36

Učenici 2a. razreda OŠ Josipdol sa svojom učiteljicom Tanja Županić Brozović sudjelovali su u eTwinnig projektu "Harry Potter and the Enchanted Philosophers".
Projekt se temelji na J.K. Rowlingove knjige o Harryju Potteru. Cilj mu je potaknuti učenike na čitanje, razviti svoje spisateljske i glumačke vještine, potaknuti kreativno izražavanje kroz umjetnost i glazbu.
Čitali su prvu knjigu iz serijala o Harry Potteru "Harry Potter i kamen mudraca", slušali su zvučnu knjigu i gledali film u školskoj knjižnici. Time su ušli u magični svijet i nadamo se nastavku toga puta. 🥰🤩
 [više]

PRIČAMO BAJKE UZ MARGARETU PERŠIĆ :) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 2. 6. 2022. 09:47

Pričamo bajke
Margareta Peršić, profesionalna pripovjedačica bajki, održala je za učenike razredne nastave dva nastupa u jednom danu. Jedan u OŠ Josipdol i jedan u PŠ Oštarije. Koristeći metode preuzete iz pripovijedanja (storytelling), pantomime i teatra uz neprestanu interakciju s publikom zbog koje su i neka djeca i učitelji postali glumci, pripovjedačica je demonstrirala vrijednost, ljepotu i važnost priča i pričanja.
Njeno pripovijedanje puno je pozitivnih misli, smijeha i dobronamjernih poruka. Učenici i učitelji ostali su taj dan emocionalno bogatiji i sačuvat će ovo druženje u srcu do nekog novog posjeta i nove priče drage Margarete.
Ovaj bajkoviti i jedinstveni susret realiziran je zahvaljujući velikom entuzijazmu pripovjedačice Margarete i podršci Školske knjige.🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
 
 [više]

PROGRAM RADIONICA LJETNE ŠKOLE INFORMATIKE U KARLOVCU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Anita Poljak, 25. 5. 2022. 15:26

U privitku se nalaze  detalji o Ljetnoj školi informatike u Karlovcu. Svi učenici koji su zainteresirani neka se jave svojim učiteljicama informatike kako bi ih one prijavile.

 [više]

Tounjska spužvica - Javni natječaj Vijest ima dokument u privitku

Autor: Anita Poljak, 20. 5. 2022. 11:34

U privitku su dokumenti:

 • Plan upisa djece dječjeg vrtića
 • Javni natječaj za upis djece u vrtić
 • Zahtjev za upis
 • Zahtjev za nastavak korištenja usluga
 • Zahtjev za ispis
 [više]

Terenska nastava - 3. razred

Autor: Anita Poljak, 17. 5. 2022. 15:24

Učenici 3 r. OŠ Josipdol posjetili su danas Ivaninu kuću bajke te Zavičajni muzej Ogulin.
Terenska nastava puna ugodnih doživljaja i različitih informacija završila je veselom igrom u parku i proslavom rođendana!
 
 [više]

Tereneska nastava - 7.razred

Autor: Iva Košenski Belančić, 13. 5. 2022. 13:27

Učenici 7. razreda PŠ Siniše i Zrinka Rendulića iz Oštarija u pratnji razrednice Ive Košenski Belančić posjetili su Državno natjecanje učenika strukovnih zanimanja "WorldSkills 2022." Ovom terenskom nastavom učenici su dobili priliku upoznati se s brojnim mogućnostima koje pruža strukovno obrazovanje.
 [više]

Terenska nastava 5. i 6. razredi

Autor: Anita Poljak, 12. 5. 2022. 20:42

Terenska nastava: Roč, Hum, Motovun i Poreč.
Učenici 5.i 6. razreda Osnovne škole Josipdol i Područne škole Siniše i Zrinka Rendulića danas su posjetili Roč, povijesno mjestašce i dom jedne od najstarijih knjiga pisanih na glagoljici. Nakon toga odlaze u Hum - najmanji grad na svijetu, sa svega 30 stanovnika, ali ogromne ljepote. Sljedeća destinacija bila je bajkoviti Motovun u kojem nas je dočekao rajski pogled na neodoljivu prirodu. Za kraj putovanja odlaze u Poreč i prošetali se kulturno-povijesnom jezgrom Poreča.                   Slike: https://www.facebook.com/OsJosipdol/posts/5117779724925502
 [više]

Energetska obnova škole

Autor: Anita Poljak, 11. 5. 2022. 17:46

Na inicijativu dožupanice Karlovačke županije Vesne Hajsan Dolinar u Područnoj školi Lucije Capan u Tounju održan je radni sastanak vezan uz završne radove energetske obnove škole. Sastanku je prisustvovao i načelnik Ivica Sopek zajedno s ravnateljicom Božičević. Iznimnim zalaganjem osnivača naše škole Karlovačke županije radovi su pri samom završetku i škola ima sve potrebne uvijete za ugodan boravak učenika u školi.

Foto

 [više]

Antiratna izložba

Autor: DRAŽEN VALENTIN, 9. 5. 2022. 13:51

Učenici sedmoga razreda PŠ Lucije Capan danas su održali otvorenje multimedijalne antiratne izložbe koju su pripremali u sklopu nastave Hrvatskoga jezika. Pripremili su niz plakata, videouradaka i likovnih radova koji su govorili o strahotama rata i važnosti mira. Prisutne učenike i učitelje upoznali su sa svojim radovima i istraživanjem. Na dan kada se obilježava završetak Drugog svjetskog rata, svi smo se podsjetili na važnost očuvanja mira. Foto
 [više]

Radionice za 5

Autor: ANKICA CAZIN, 4. 5. 2022. 13:48

Nakon origami radionica nastavljamo s radionicama kineske kaligrafije u našoj školici u Tounju. Nešto novo i vrlo zanimljivo. Hvala svima koji su nam ovo omogućili! U radionicu kineske kaligrafije uključeni su i učitelji. Opušteno, zabavno i definitivno nešto novo u našoj školi u što su se uključili i učitelji. Hvala Ivi i Maji na svemu dosad, hvala Zakladi "Hrvatska za djecu" koja to financira i ravnateljici škole koja je to podržala. S radionicama nastavljamo sljedeće šk. godine, a do tada šaljemo "sunce" iz Tounja.
 
 [više]

POTRAGA ZA BOLJIM INTERNETOM ZA UČITELJE 2022.

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 3. 5. 2022. 11:04

Potraga za boljim internetom 2022. za učitelje izrađena je u obliku izazova koji se sastoji od 24 pitanja i zadataka s ciljem promicanja sigurnijeg korištenja interneta kao i općenito sigurniju primjenu digitalnih tehnologija.
Potrazi je pristupilo i prihvatilo izazov ukupno 110 učitelja. Te se je biralo 9 najboljih! 😎
A mi s velikim ponosom možemo reći da u top 9 (zapravo TOP 5!!) imamo čak naše DVIJE učiteljice informatike. 👩‍💻👩‍💻
Katarina Butković (PŠ Tounj), te Anita Poljak (OŠ Josipdol).
Ovih dana na njihove školske adrese stigli su i poklončići za sudjelovanje i potvrda koje su mjesto zauzele! Čestitamo!🎉 😁
 
 
 [više]

Odluka o odabiru Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Rahan, 28. 4. 2022. 08:22

 [više]

Karlovački maraton priča

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 7. 4. 2022. 10:13

Karlovački maraton priča“ natjecanje je u pisanju priča pomoću Kockica pričalica – Story Teller Cube kockica. Učenici produženog boravka  OŠ „Josipdol“ pod vodstvom učiteljice Marije Gračanin i školske knjižničarke uključili su se u natječaj i napisali svoju priču koja putuje u Gradsku knjižnicu Karlovac i nadamo se dalje…

Program Maraton priča započeo je 2015. godine u Knjižnicama grada Zagreba, Dječjoj knjižnici „M-2“ i potaknuo velik broj djece na pisanje priča koje se stvaraju uz pomoć Story Teller Cube kockica. Ciljevi natjecanja su: poticanje razvoja jezičnih sposobnosti; poticanje pred čitalačkih i čitalačkih vještina; poticanje na razmišljanje i kreativnost; razvijanje vještine koncentracije;  timski rad; razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju; poticanje usmenog izražavanja; razvijanje motivacijskih sposobnosti.

 [više]

Javni poziv za prodaju službenog vozila Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Rahan, 4. 4. 2022. 13:58

 [više]

Likovni natječaj "Velikani hrvatske prošlosti" Vijest ima dokument u privitku

Autor: MARIJA GRAČANIN, 1. 4. 2022. 14:38

Fran Keser, 4. razred

Učenici produženog boravka sudjelovali su u natječaju "Velikani hrvatske prošlosti"

Organiozatori likovnog natječaja su OŠ Grigora Viteza i DV Iskrica.

Motiv ovogodišnjeg, šestog po redu natječaja, pripao je jednoj od najznačajnijih spisateljica za djecu, svjetski priznatoj pripovjedačici s naših prostora, Ivani Brlić-Mažuranić.

Natječaj s motivom Ivane Brlić-Mažuranić predviđen je za individualni rad djece vrtićke i rane školske dobi (1. – 4. razreda osnovne škole). Odabrana su likovna područja crtanje i slikanje kombiniranom likovnom tehnikom: flomasterom i vodenim bojama.

Iako niti jedan rad nije nagrađen, ponosni smo što je rad Frana Kesera (4. razred) pohvaljen od strane tima natječaja. 

 

 [više]

Popis pozvanih učenika na državno Natjecanje iz povijesti 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Anđelina Božičević, 28. 3. 2022. 15:19

Nakon revizije rezultata Državno povjerenstvo sastavilo je listu pozvanih učenika na državno Natjecanje iz povijesti 2021./2022. U nastavku objavljujem popis učenika i njihovih mentora po razredima, koji se ostvarili plasman na državno natjecanje.

 [više]

Dan škole

Autor: Anita Poljak, 14. 3. 2022. 12:54

 [više]

Županijska razina natjecanja iz INFORMATIKE 💻

Autor: Katarina Butković, 14. 3. 2022. 10:08

U petak, 11.3.2022. u OŠ Turanj održano je županijsko natjecanje iz Informatike.💻
Našu školu predstavljalo je 5 učenika, 4 iz OŠ Josipdol i jedan iz PŠ Tounj.
 
 [više]

Županijska razina natjecanja iz Povijesti

Autor: Anita Poljak, 10. 3. 2022. 20:11

Osnovna škola "Josipdol" domaćin je ovogodišnje Županijske razine natjecanja iz Povijesti. Posjetili su nas učenici iz drugih škola Karlovačke županije i pokazali što znaju. Čestitamo učenicima koji su se plasirali na državnu razinu natjecanja!!

Foto

 [više]

3. mjesto na DRŽAVNOM NATJECANJU U SPORTSKOM PLESU 🏆

Autor: Anita Poljak, 7. 3. 2022. 10:14

Na Državnom natjecanju sportskog plesa ove uporne djevojčice i njihova učiteljica Maja Stošić ostavile su srce na terenu. Bronca je naša. Sati i sati vježbe, priprema, sastanaka, planiranja i uspjeh nije izostao. Pokazale ste da trud, upornost i želja dovode do uspjeha..👏👏💯💃🕺

Natjecanje se održalo 5. i 6. ožujka u dvorani Intersport u Poreču. Naše učenice Vanja Grdić, Lana Grdić, Tanja Grdić, Karmen Gračanin i Valentina Oskoruš nastupale su u vrlo jakoj konkurenciji, kategorija URBANI stil i osvojile 3. mjesto . Iznimno smo ponosni na naše djevojke i njihov sjajan uspjeh. Drage djevojčice i učiteljice Majo čestitam od srca. 

 

Foto

 [više]

BIBLIJSKI LIKOVI IZ VREĆICE

Autor: Anita Poljak, 4. 3. 2022. 10:22

Učenici 5.a i 5.b razreda OŠ Josipdol su za ovotjedne satove Vjeronauka sa vjeroučiteljicom Inkom Salopek pripremili mini projekt "Biblijski likovi iz vrećice". Zadatak je bio odabrati jednog od biblijskih likova kojeg su obrađivali na nekoliko zadnjih vjeronaučnih sati. Ime odabranog lika i njegov crtež naslikali su na jednu stranu vrećice, a na drugu su pisali što su o njemu naučili. Najzanimljiviji dio bio je pronalazak predmeta povezanih s odabranim biblijskim likom, a koje su stavili u vrećicu i donijeli u školu.
Učenici su na satu prezentirali svoje radove, a neke možete vidjeti na slikama. 

Foto

 [više]

Upute HZJZ za sprječavanje i suzbijanje bolesti COVID-19 od 25. veljače 2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 28. 2. 2022. 08:43

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja 25. veljače 2022. objavili su dopunjene Upute za sprječavanje i suzbijanje bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.. Uputama za sprječavanje i suzbijanje bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.  možete pristupiti putem poveznice:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Upute-za-sprje%C4%8Davanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-pred%C5%A1kolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-%C5%A1kola-u-%C5%A1kolskoj-godini-2021.-2022.-2.pdf .

 [više]

Rezultati školskog natjecanja iz informatike i utvrđeni prag pozvanih na županijsko natjecanje.

Autor: Anita Poljak, 18. 2. 2022. 13:10

Pozvani na županijsko natjecanje iz informatike su:

enlightenedu kategoriji Digitalne kompetencije iz 5. razreda pozvane su: Stipanija Radošević i Lea Požega učenice 5.b razreda.

enlightenedu kategoriji Digitalne kompetencije iz 6. razreda pozvan je Josip Kovačević.

enlightenedu kategoriji Osnove informatike iz 7. razreda pozvani su učenici: Martin Brozović iz Područne škole Tounj i Noa Kreč iz matične škole Josipdol.

Čestitamo svim pozvanim učenicima na županijsku razinu koja će se održati 11. ožujka 2022. g

 [više]

Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin - Glagoljske radionice

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 18. 2. 2022. 09:45

Javni poziv za sudjelovanjem na Glagoljskim radionicama u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin sljedeći tjedan povodom

Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva u okviru Mjeseca hrvatskoga jezika.

Glagoljske radionice u ponedjeljak 21. veljače i u srijedu 23. veljače 2022. s početkom u 11 sati vodit će učiteljica Mirjana Grubišić i Maći oštarski glagoljaši.

Prijave su obavezne na e-mail: gradskaknjiznica@gmail.com , na broj telefona: 047/522 170 ili osobno u Knjižnici.

 [više]

DRUGI DIO ZIMSKOG ODMORA

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 18. 2. 2022. 09:31

Poštovani roditelji i učenici,

 

prema kalendaru školske godine 2021./2022. drugi dio zimskog odmora za učenike počinje 21. veljače 2022. i završava 25. veljače 2022. godine, s tim da nastava počinje 28. veljače 2022. godine. smiley

 [više]

Dan sigurnijeg interneta - 2022

Autor: Anita Poljak, 16. 2. 2022. 11:06

Učenici 1. razreda rješavali su izazovne zadatke kroz koje su imali priliku naučiti kako kritički razmišljati dok istražuju internet i druge internetske sadržaje i kako se zaštititi od internetskih prijetnji. Uz pomoć Interlanda, osnovnoškolci usvajaju osnovna digitalna znanja i vještine.

Za svoj trud zaslužili su i diplome i službeno postali Internet genijalci. Sve ostale aktivnosti koje smo proveli povodm DSI pogledajte na našoj stranici: informationici

 [više]

Županijsko natjecanje u SPORTSKOM PLESU

Autor: Anita Poljak, 15. 2. 2022. 16:57

Županijsko natjecanje u SPORTSKOM PLESU održalo se danas u OŠ Dubovac u Karlovcu . Učenice 8. razreda PŠ Siniša i Zrinko Rendulić osvojile su 1. mjesto i plasirale se na državno natjecanje koje će se održati u Poreču, 5. i 6. ožujka 2022. godine 😊👍💪👏
Bravo Vanja, Tanja, Karmen, Valentina i Lana !!!! Čestitamo i mentorici Maji Stošić.
 [više]

Nacionalna i sveučilišna knjižnica poziva : naučite glagoljicu

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 15. 2. 2022. 13:31

Naučite glagoljicu, hrvatsko drevno pismo. Napišite svoje ime glagoljicom.
Pomoću našega videozapisa napišite svoja prva slova na hrvatskoj glagoljici, stoljetnome pismu koje se održalo u uporabi sve do 19. stoljeća.
 [više]

Dan sigurnijeg interneta 2022.

Autor: Katarina Butković, 15. 2. 2022. 09:30

U tjednu od 7.veljače do 11.veljače učenici svih razreda PŠ Tounj obilježavali su DAN SIGURNIJEG INTERNETA! 
Cilj je djecu potaknuti da internent može biti zabavno i sigurno mjesto ako ga koriste na pravilan način! 
 

 [više]

Školsko natjecanje iz matematike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Anđelina Božičević, 14. 2. 2022. 11:39

Vremenik natjecanja

Školsko: 15. veljače 2022. godine u 10:00 sati
Županijsko: 24. ožujka 2022. godine u 10:00 sati
Državno: 9. – 11. svibnja 2022. godine
 
 
 [više]

UPUTE HZZJ ZA SAMOTESTIRANJE - VIDEO Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 11. 2. 2022. 15:18

Poveznica za video o samotestiranju učenika, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo škole: https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

 

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA - SKRBNICIMA : MODEL UKIDANJA SAMOIZOLACIJA U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA UZ PROVOĐENJE REDOVITOG DOBROVOLJNOG SAMOTESTIRANJA UČENIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 10. 2. 2022. 11:58

Obavijest za roditelje/skrbnike

Model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika

Poštovane, poštovani,

s obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo, po modelu A, Ministarstvo znanosti i obrazovanja razradilo je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama. Uvjet za ukidanje samoizolacije je provođenje redovitoga dobrovoljnog samotestiranja učenika.

 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta - 2022

Autor: Anita Poljak, 8. 2. 2022. 12:15

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca organiziraju se događaji i aktivnosti kojima se želi podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Ove godine je to 8. veljače 2022. godine.

Centar za sigurniji Internet s partnerima i suradnicima organizira obilježavanje Dana sigurnijeg interneta!

Povodom dana sigurnijeg interneta i ove godine na mrežnoj stranici   https://www.dansigurnijeginterneta.org/ organiziran je online kviz sa vrijednim nagradama! Sve upute za sudjelovanje u online kvizu možete pronaći OVDJE.

 [više]

Natjecanje iz informatike 👩‍💻👨‍💻

Autor: Katarina Butković, 5. 2. 2022. 18:31

 
U petak, 4.2. 2022. u popodnevnim satima održano je školsko natjecanje iz informatike od 5.-8.r, u dvije kategorije.
Sudjelovali su učenici škole Josipdol, Tounj te Oštarije.
 
 
 [više]

POVRATAK U ŠKOLU !

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 3. 2. 2022. 09:42

Poštovani učenici i roditelji,
 
zbog poboljšane epidemiološke situacije u našoj školi OŠ "Josipdol" kao i u PŠ "Siniše i Zrinka Rendulića" od ponedjeljka 7. veljače 2022. godine svi učenici predmetne i razredne nastave nastavu pohađaju prema modelu A, točnije u školskim klupama. Lijepo molim budite u kontaktu s razrednicima Vaše djece i pravovremeno nas nastavite, kao i do sada, obavještavati o svim promjenama vezano situaciju s virusom Covida 19. 
Autobusne linije će voziti prema starom rasporedu. 
 
Zahvaljujem se na dosadašnjoj pozitivnoj suradnji i ažurnosti :)
 [više]

KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: ZORICA JURAŠIĆ, 1. 2. 2022. 12:19

Dragi  osmaši, osmašice,
Sada ste već polaznici završnog razreda osnovne škole  i pred vama je jedna od do sada najvažnijih odluka u životu - kako i kamo dalje?
Koju srednju školu upisati?
Koje zanimanje odabrati?
Taj odabir mnogima će odrediti narednih 40-ak godina života, vrijeme koje ćete provesti u svijetu rada. 
Karlovačka županija je kao i svake godine  pripremila brošura " Kamo nakon osnovne škole?  te se nadamo  da će vam ista bar malo pomoći u donošenju te važne odluke. Brošura se nalazi u privitku! U brošuri možete naći popis svih srednjih škola u Karlovačkoj županiji s navedenim obrazovnim programima i uvjetima upisa u srednju školu, opise zanimanja i nastavni plan i program za svaki od njih, informacije o učeničkim domovima i stipendijama. 
Uzmite si vremena i zajedno sa roditeljima proučite istu, jer kao što je već i napomenuto, odluka o odabiru zanimanja kroji vašu budućnost.
 
 [više]

Potraga za boljim internetom

Autor: Anita Poljak, 1. 2. 2022. 07:08

Povodom Dana sigurnijeg interneta 8. veljače 2022. udruga “Suradnici u učenju” pozivaju sve učenike i učitelje da se uključe u  Potragu za boljim i sigurnijim internetom sa zanimljivim interaktivnim zadacima.

Online potrage za boljim internetom su OTVORENE do 8. veljače 2022. (uključivši i 8. 2.)

U potrazi za korisnim informacijama o sigurnosti na internetu svakako posjetite stranicu: https://ucitelji.hr/

 

 [više]

Odluka o načinu izvođenja nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Anita Poljak, 24. 1. 2022. 15:02

Poštovani roditelji,

nažalost zbog iznimno velikog broja zaraženih učenika i učitelja kao i djece koja su u izolaciji kao bliski kontakti zaraženih osoba od sutra, 25. siječnja 2022. godine nastava za učenike predmetne nastave odvijati će se prema modelu C ( on line) dok se nastava za učenike razredne nastave nastavlja prema modelu A, znači u školi osim za one razrede gdje je već prije utvrđena on line nastava. PŠ "Lucije Capan" nastavlja normalno s radom po modelu A za sve razredne odjele od 1. do 8. razreda.

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED Vijest ima dokument u privitku

Autor: ZORICA JURAŠIĆ, 16. 1. 2022. 10:41

Dragi roditelji budućih prvašića, 

 

u privitku vam dostavljamo Plan upisa, kao i obrasce 6 za zahtjeve roditelja za prijevremeni upis i privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred, kao i obavijest  Karlovačke županije.

Želimo nam što više prvašića u nadolazećoj školskoj godini i da predbilježbe i upisi prođu kao i do sada, bez većih teškoća.

Stručna služba

 [više]

Upisi u prve razrede u školskoj 2022./23. Vijest ima dokument u privitku

Autor: ZORICA JURAŠIĆ, 3. 1. 2022. 11:06

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će predbilježbe i testiranje budućih prvašića biti tijekom mjeseca ožujka. Pozive za isto dobit ćete na kućnu adresu u veljači. Testiranje će se odvijati u OŠ Josipdol.

Ukoliko postoji interes roditelja za prijevremeni upis djeteta, roditelji su dužni uputiti Zahtjev Upravnom odjelu za školstvo Karlovačke županije najkasnije do 31. ožujka 2022. na obrascu 6 koji se nalazi u prilogu ( uz priloženo mišljenje stručnog tima predškolske ustanove).

Stručna služba OŠ Josipdol

 

 [više]

Božićna glazbena čestitka

Autor: Josip Anušić, 20. 12. 2021. 22:04

Poštovani roditelji, cijenjeni suradnici i podupiratelji našeg rada, svima želimo Čestit Božić i sretnu novu 2022. godinu. Ovu glazbenu božićnu čestitku u privitku priredila je učiteljica glazbene kulture Barbara Srdarev, te učitelji razredne nastave: Zvonko, Višnja, Vesna, Anita i Tanja sa svim učenicima OŠ Josipdol. Vidite i sami, učenici su sa velikim žarom pristupali probama i tako napravili ovu živahnu i razigranu izvedbu popularne božićne pjesme za sve vas.
Još jednom, u ime svih učenika i djelatnika naše škole želimo svako dobro u budućim danima, puno uspjeha u osobnom životu i poslovnom planu.

 [više]

Nastavljamo čitati...

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 14. 12. 2021. 09:02

U Godini čitanja nastavljamo s čitanjem u 2. razredu, no prosinac posvećujemo božićnim pričama. Tako smo ovaj tjedan čitali priču “Savršeno drvce” iz riznice pripovjedaka i napjeva. Dogovorili smo se napraviti malu izložbu fotografija božićnih drvaca svih učenika drugog razreda i naravno knjižničarke.

 [više]

Humanitarna akcija za Šapice!

Autor: MARIJA GRAČANIN, 13. 12. 2021. 13:20

U sklopu humanitarnog dana (23.11.) i adventa učenici produženog boravka OŠ Josipdol odlučili su provesti humanitarno prikupljanje hrane i dekica za životinje iz udruge "Šapa u Srcu" iz Skradnika. Moguće je donirati konzerve, suhu hranu za pse i mačke ili pak stare deke, ručnike, plahte....Rok za prikupljanje je 17.12.2021. Košara za prilog nalazi se u hodniku škole. Ovim putem pozivamo sve učitelje i učenike da se priključe akciji. Nadamo se da ćemo svojim donacijama uveselite četveronožne prijatelje. 

eTwinning projekt: Na putu dobrote 3, Škola je škola, boravak je baš fora

 [više]

Dobitnici smo HEP-ove akcije Za naše male genijalce

Autor: Anita Poljak, 9. 12. 2021. 14:15

Ponosna sam na svoje informatičare glumce koji su se odlično snašli u novim ulogama i svojom glumom omogućili da naša škola bude odabrana na HEP-ovom natječaju. Učenici koji su sudjelovali su: Ivana Marinić, Andrej Božičević i Filip Franjković.
Za prijavu na natječaj bilo je potrebno ispuniti online obrazac te snimiti kreativan video u u kojem su učenici škole pokazali zašto baš naša škola zaslužuje nova računala.
Rezultati:
 [više]

Zimska škola Informatike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Anita Poljak, 29. 11. 2021. 18:26

Dragi učenici, svake godine organizira se Zimska škola Informatike. Pročitaj pismo namijenjeno tebi i nauči nešto novo ili utvrdi ono što već znaš! 🙂
(Pozivamo vas da se u što većem broju odazovete i priključite pošto nije potrebno ići u Karlovac jer se sve održava online tijekom zimskih školskih praznika. 🙂
 [više]

Lektirni zadatak

Autor: Anita Poljak, 23. 11. 2021. 20:13

Danas su učenici sedmog razreda matične škole sa svojom učiteljicom Hrvatskoga jezika M. Magdić prezentirali ovomjesečni lektirni zadatak. Čitajući zbirku poezije Dobriše Cesarića odabirali su sebi najzanimljivije pjesme, na temelju njih izrađivali grafite, analize, crteže da bi, na kraju, sve sklopili u svoju lektirnu knjižicu.
Učenici su istaknuli kako im je izrada ovakvog lektirnog zadatka oduzela dosta vremena, ali su na kraju bili vrlo ponosni na svoje radove i jedva su ih čekali pokazati razredu tako da, čini se, vrijeme nije uzalud potrošeno. Cesarić će im, nadamo se, ostati u lijepome sjećanju.
 
 
 [više]

Dabar - Zlatni dabar

Autor: Anita Poljak, 22. 11. 2021. 20:17

Posebno smo ponosni što ove godine naša škola ima i 8 Zlatnih Dabrova.
Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar održano je 8. – 12. studenoga 2021. na CARNET-ovom sustavu MOOC.
Ove školske godine na međunarodnom natjecanju Dabar našu su školu predstavljali učenici u svim kategorijama, mlade nade u kategoriji MikorDabar za 1. i 2. razred, MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda, KiloDabar za učenike 5. i 6. razreda i MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda.
Učenike su za natjecanje pripremale učiteljice Informatike: Katarina Butković, Sanja Kurelac i Anita Poljak koje su sudjelovale u natjecanju DabroUčitelj.
Učenici koji su postigli izvrstan uspjeh i kojima je dodijeljena posebna diploma su: Doris Špehar, Mario Franjković, Jakov Božičević, Marija Kovačević, Ivano Franjković, Larisa Pribanić, Josip Kovačević i Antonijo Brozović.
Organizatori natjecanja za Republiku Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju” , Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.
https://ucitelji.hr/dabar-2021/ Na natjecanje se prijavilo 679 škola.
 [više]

"Kad si sretan, i sunce za tobom žuri" ( Ivana Brlić - Mažuranić) Vijest ima dokument u privitku

Autor: MARIJA GRAČANIN, 12. 11. 2021. 11:46

Mnogo prije nego dijete nauči čitati i pisati, ono ima potrebu slušati. Voli slušati glas bliskih osoba, glazbu, zvukove, priče. Vrlo brzo nakon slušanja, ono ima potrebu stvarati pa mu moramo oprostiti kada bojicom ili prljavim rukama krene crtati po bijelom zidu ili ogledalu.

Motiv ovogodišnjeg likovnog natječaja „Velikani hrvatske prošlosti“ pripao je jednoj od najznačajnijih spisateljica za djecu, svjetski priznatoj pripovjedačici s naših prostora, Ivani Brlić-Mažuranić.

Stoga su učenici koji pohađaju produženi boravak zajedno s učiteljicom Marijom Gračanin i knjižničarkom Valentinom Bolješić, obilježili Dan hrvatskih knjižnica i pripremili se gledajući dokumentarni film o Ivani Brlić Mažuranić i animirani film „Kako je Potjeh tražio istinu“, za izradu likovnih djela koje ćemo slati na natječaj „Velikani hrvatske prošlosti“. 

eTwinning projekt: Uz čitanje riječi rastu 2, Škola je škola, boravak je baš fora

 [više]

Bajka od buča... Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 7. 11. 2021. 10:22

Dana, 6.11. 2021.mali kreativci matične škole s učiteljicama Višnjom Juričić,Tanjom Županić Brozović i Marijom Gračanin sudjelovali su na Bajci od buča u Ogulinu koja se održala na gradskoj tržnici.Učenici su ukrasili i donijeli svoje buče.Uživali smo u prigodnim radionicama,proizvdima od buča,tomboli i uživali u bajkovitoj atmosferi.Kako nam je bilo najbolje prikazuju fotografije.

 [više]

Pokrenuta inicijativa Uštedi energiju! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 29. 10. 2021. 10:08

Pokrenuta inicijativa Uštedi energiju!

Naša školska knjižnica bogatija je za 10 slikovnica „Labelko spašava zemlju“.

Slikovnice su poklon projekta LABEL2020 i Fonda za zaštitu okoliša

Djeca slikovnicu mogu pogledati i čitati doma online na našoj stranici 
www.ustedienergiju.hr. ili posuditi u školskoj knjižnici, a na stranici imamo i razne edukativne video sadržaje vezano za uštedu energije u kućanstvu kao i prikladnu bojanku. 

Jednostavan i jasan tekst te poticajne ilustracije primjerene su za rad s djecom u učenicima mlađe školske dobi. Poučavanje djece u ranoj dobi s temama održivog razvoja i uvođenje u gospodarenje otpadom i energijom od velike je važnosti. Likovi u slikovnici predlažu načine na koje možemo doprinijeti  spašavanju Zemlje!

 [više]

Minuta za čitanje

Autor: Sanja Kurelac, 26. 10. 2021. 11:58

Minuta za čitanje -Jedan od većih izazova u obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige je virtualni čitateljski maraton Hrvatskog čitateljskog društva. Ove godine nosi naziv Minuta za čitanje jer smo pozvani da jednu minutu čitamo naglas tekst hrvatskih autora i podijelimo ga s drugima.
 [više]

Code week & Hour of code

Autor: Anita Poljak, 22. 10. 2021. 21:35

Ove godine u periodu od 9. - 24. listopada obilježavali smo dva velika događaja na međunarodnoj razini.
Društvene inicijative čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.
Fotogalerije dostupne: link1 link2
 
 [više]

Godina čitanja - aktivnost Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 19. 10. 2021. 13:24

 

U Godini čitanja najvažnije je u čitanje uvesti nove učenike – stoga su učenici matične škole sa školskom knjižničarkom i učiteljicom  2. Razreda počeli školski projekt „Čitajmo zajedno“. Nastavit ćemo ga do kraja školske godine, čitajući naglas svaki mjesec novu priču. Prva je bila Škola bontona gospođice Mirice / James Maclaine, gdje su upoznali Roberta, malenoga rakuna, koji se nikad nije pristojno ponašao... Sve dok nije došao u Školu bontona gospođice Mirice. Prate ga na njegovom putu do lijepa ponašanja i usput uče što je to lijepo ponašanje. Zaželimo i njima uspješno čitanje i učenje!smiley

 

 

 [više]

Berba kukuruza sa 2. razredom OŠ Josipdol Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 19. 10. 2021. 11:45

 
Danas su učenici 2.a i 2.b razreda posjetili Adrianove imanje.Išli smo u berbu kukuruza jednog od jesenskih radova na selu.Bili smo jako vrijedni.Nakon berbe Adrianova mama nas je počastila sokom i muffinima.Puno smo toga naučili i zabavili.Fotografije prikazuju kako nam je bilo.
 [više]

MEĐUNARODNI TJEDAN DISLEKSIJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 7. 10. 2021. 13:00

Slikovnica Najposebniji dar  [više]

NOVO U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 7. 10. 2021. 10:00

Listopad je i Međunarodni mjesec školskih knjižnica pa su namjenska sredstva Ministarstva znanosti i obrazovanja stigla u pravo vrijeme. Knjižnica naše škole popunila se s 48 novih svezaka i dvije slagalice:

 1. Družba Pere Kvržice / Mato Lovrak
 2. Vlak u snijegu / Mato Lovrak
 3. Gregov dnevnik : Stara škola / Jeff Kinney
 4. Gregov dnevnik : Lijevo smetalo / Jeff Kinney
 5. Slagalica karta Europe
 6. Slagalica zastave svijeta

Dođite i provjerite !

 [više]

“Ne učimo za školu, nego za život.”

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 5. 10. 2021. 12:13

SRETAN DAN UČITELJA

Svim učiteljima i nastavcima želimo sretan njihov dan – Svjetski dan učitelja. Cijenimo njihov trud i predanost u prenošenju znanja novim generacijama.

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Cilj Svjetskoga dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju. Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

 [više]

HEP Za naše male genijalce

Autor: Anita Poljak, 4. 10. 2021. 11:52

Za naše male genijalce je projekt koji Hrvatska elektroprivreda d.d. organizira od 2015. godine. HEP donacijom računalne opreme, onim osnovnim školama kojima je to potrebno, želi poboljšati uvjete održavanja nastave i učenja te potaknuti razvoj kreativnog mišljenja.
Podržite naš video pregledom na i lajkom na YouTube-u.
 

 [više]

HRANA NIJE OTPAD, I JA MOGU UTJECATI

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 29. 9. 2021. 12:53

„Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“

Povodom Međunarodnog dana osviještenosti o otpadu od hrane koji se obilježava 29. rujna svake godine, u našoj školi Ministarstvo poljoprivrede  podjelom edukativnih materijala za djecu školske dobi  je ukazalo na važnost usvajanja pozitivnih navika od najranije dobi.

U Republici Hrvatskoj godišnje na otpadu završi oko 400 tisuća tona hrane. Otpad od hrane predstavlja potrošene prirodne i ljudske resurse te pridonosi emisiji stakleničkih plinova. S druge strane, u Republici Hrvatskoj, oko 20% stanovništva živi u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Od ukupne količine bačene hrane, procjenjuje se da oko 53%, a prema nekim studijama čak i 70%, nastane u kućanstvima. Stoga je Ministarstvo poljoprivrede tijekom 2020. godine pokrenulo niz aktivnosti u cilju podizanja svijesti potrošača vezano uz problem prekomjernog bacanja hrane u Republici Hrvatskoj, a u svrhu promjene navika i ponašanja prilikom rukovanja s hranom, kod kuće, na poslu, u školi ili u restoranu. 

 

 [više]

Znanstveni piknik

Autor: Anita Poljak, 27. 9. 2021. 15:27

Ove godine naša je škola po prvi puta sudjelovala na Znanstvenom pikniku s radionicom "Raketa". Voditeljice radionice bile su učiteljice informatike: Anita Poljak i Katarina Butković. Deseti po redu Znanstveni piknik održan je 24. i 25. rujna 2021. godine u organizaciji Udruge Profesor Baltazar, CARNET-a, Krapinsko-zagorske županije i Instituta Ruđer Bošković i uz podršku grada Donje Stubice i općine Gornje Stubice u perivoju Muzeja seljačkih buna u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici. Program izvode mnogobrojni edukatori iz Hrvatske s namjerom da posjetiteljima pruže doživljaj interakcije sa znanosti.

Znanstveni piknik je najveća manifestacija popularizacije znanosti u Hrvatskoj koja se organizira kao neformalno druženje sa znanošću i umjetnošću. Cilj manifestacije je okupiti motivirane učenike u zajedničkom učenju i pokazati kako znanost može biti zabavna i zanimljiva te okupiti motivirane osobe u cilju zajedničkog učenja. Foto

 [više]

BILO KUDA ČITAJ SVUDA

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 24. 9. 2021. 08:36

HEIDI

U novoj školskoj godini i dalje traje Godina čitanja, jer i dalje želimo kod učenika osvijestiti koliko je čitanje važno, koliko im ono može olakšati učenje, koliko čitajući mogu uživati!

Zato čitajmo na neobičnim mjestima kao što je hodnik OŠ Josipdol. U prolazu, svaki dan po malo pročitaj Heidi…

 [više]

Ozaka kvalitete za projekt Malac, komunikacijski znalac

Autor: Anita Poljak, 23. 9. 2021. 19:31

eTwinneri učenici od 1.- 4. razreda 2020./2021. i njihove učiteljice: Anita Poljak, Katarina Butković i Sanja Kurelac osvojili su prestižne nagrade Quality Label i Pupil Quality Label za svoj prošlogodišnji projekt Malac, komunikacijski znalac. Ova nam je nagrada poticaj da i dalje sudjelujemo u eTwinning projektima i predstavljamo našu školu u eTwinning zajednici. Škole partneri bile su: OŠ Plaški i OŠ "Ivana Gorana Kovačića", Vrbovsko.
Više o provedenom projektu pročitajte i fotke pogledajte na:
 
 
 [više]

Produženi boravak

Autor: Anita Poljak, 3. 9. 2021. 11:23

Poštovani roditelji i učenici, prvi dan škole produženi boravak ne radi. S radom počinje u utorak 7. rujna. Vidimo se.

Učiteljica Marija Gračanin

 [više]

PRVI DAN NASTAVE

Autor: ZORICA JURAŠIĆ, 2. 9. 2021. 11:54

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Kao što i znate, 6.rujna započinje nova školska godina. Toga dana nastava će se odvijati   do 10;30. kada će za učenike putnike biti organiziran prijevoz kao i marenda za sve .

Puno uspjeha i zadovoljstva u novoj školskoj godini !

 

 

 [više]

Obavijest prvašićima i njihovim roditeljim

Autor: Sanja Kurelac, 30. 8. 2021. 11:21

Dragi naši prvašići!

Zakoračili ste u novo razdoblje svog života, najljepše razdoblje, u đačko doba.
Čeka vas vrijeme druženja s prijateljima i prijateljicama iz razreda, vrijeme učenja novih, lijepih i zanimljivih stvari. Čeka vas istraživanje i otkrivanje čudesnog svijeta znanja, kroz koje će, korak po korak, rasti i sazrijevati vaše samopouzdanje i vaša osobnost.
Škola je jedno divno putovanje kroz koje ćete iz djeteta izrasti u mladu osobu koja zna što želi od života i koja je prepoznala svoj životni put.
Na svakom putu, pa tako i ovom školskom, ponekad se pojave problemi. Ako vidite  da ne možete sami riješiti problem obrati se učiteljici, mami, tati ili prijateljici. Svaki problem u životu se može riješiti otvorenim razgovorom s osobom kojoj vjeruješ.
Znam da vas pomalo muči kakve ćete imati ocjene. Ne bojte se. Na tom putu znanja svi ćemo pomagati.

I zato sretani i s osmjehom na licu dođite u školu  koju ćete pohađati ( Josipol, Oštarije, Tounj )  6. rujna 2021. s početkom u 8 sati u pratnji jednog roditelja.

Tamo će vas dočekati vaše učiteljice, ravnateljica, stručna služba i dati vama i roditeljima potrebne informacije.

Ponesite i torbe jer vas čekaju nove knjige pune zanimljivih sadržaja, kao i zaštitne maskice .

Dragi prvašići, roditelji, želimo vam da put na koji krećete bude lagan i uspješan uz obilje veselja i zadovoljstva!

Djelatnici OŠ Josipdol

 [više]

Rang lista za upis u redovni program ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječji vrtić " Tounjska spužvica"

Autor: ZORICA JURAŠIĆ, 25. 8. 2021. 09:35

Temeljem provedenog javog natječaja, prikupljene dokumentacije sukladno mjerilima i kriterijima bodovanja Povjerenstvo za upis djece utvrdilo je da za  prijavljene kandidate sljedeći broj bodova :

 

REDNI BROJ

ŠIFRA DJETETA

UKUPAN BROJ BODOVA

1.

002 ( Skočić)

63

2.

004 ( Brletić )

60

3.

001 ( Kolić )

30

4,

003 ( Kolić )

30

Odlukom Povjerenstva odobreni su svi zahtjevi za upis u dječji vrtić " Tounjska spužvica" u pedagoškoj godini 2021./22.

 [više]

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Kurelac, 27. 7. 2021. 10:46

Poštovani roditelji,
u privitku je popis udžbenika koji će vaša djeca koristiti tijekom iduće, 2021./22. godine, a iste će ih čekati prvog dana nastave. 
U popisu nema udžbenika za 6. razred jer su identični kao i prošle godine.
 
 
 [više]

Dodatni radni materijali za školsku godinu 2021./2022.godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Kurelac, 15. 7. 2021. 13:14

 [više]

Učenici 8. razreda PŠ Lucije Capan iz Tounja izradili bajku Snjeguljica (Schneewittchen) na njemačkom jeziku

Autor: Sanja Kurelac, 8. 7. 2021. 13:59

        Učenici 8. razreda PŠ Lucije Capan iz Tounja, Josip Brletić, Tihana Skočić i Emilija Vranešić, su u okviru izvannastavne aktivnosti iz njemačkog jezika izradili bajku Snjeguljica (Schneewittchen) na njemačkom jeziku. Originalnu bajku braće Grimm su saželi i ilustrirali, te smo je dali tiskati u nekoliko primjeraka dostupnih za sve zainteresirane u našim školskim knjižnicama. Zahvaljujući učiteljici informatike Aniti Poljak, bajka nam je dostupna i u digitalnom obliku na poveznici tinyurl.com/4x7spsud  Učenici su jučer, 7.srpnja u pratnji ravnateljice Anđeline Božičević i učiteljice njemačkog jezika Nine Duić posjetili dječji vrtić Tounjska spužvica. Predstavili su mališanima svoj rad, darovali im bajku te ih obradovali čokoladicama. Cilj je poticanje višejezičnosti i buđenje interesa u najmlađih za učenjem njemačkog jezika kroz njima primjerene i zabavne sadržaje. Osmijeh na licima mališana dovoljan je poticaj da se nastavimo truditi i nadamo se da će se što više djece uključiti u nastavu i aktivnosti iz njemačkog jezika kako bi se zabavili i obogatili znanjem.

Foto-galerija

 [više]

Naši osmaši primili su danas svjedodžbe na zajedničkoj svečanosti u sportskoj dvorani matične škole u Josipdolu

Autor: Sanja Kurelac, 6. 7. 2021. 23:38

Naši osmaši u koronskoj 2020./2021. primili su danas svjedodžbe na zajedničkoj svečanosti u sportskoj dvorani matične škole u Josipdolu ispred svojih učitelja i ravnateljice, te roditelja i načelnika Općine Josipdol Drage Rudančića. Osmaši iz škola Josipdol, Tounj i Oštarije primili su od svojih razrednika svjedodžbe i čokolade, a koji su zavrijedili dobili su pohvalnice za odličan uspjeh, te zahvalnice oni učenici koji su sudjelovali na višim razinama natjecanja, županijska i viša. Njihovi učitelji mentori također se od ravnateljice primili zahvalnicu za rad i predstavljanje naše škole.

 [više]

Malac, komunikacijski znalac

Autor: Anita Poljak, 18. 6. 2021. 15:23

Twinning projekt Malac, komunikacijski znalac uspješno je proveden. Sudjelovali su učenici OŠ "Josipdol" i svih područnih škola s učiteljicama: Katarinom Butković, Sanjom Kurelac i Anitom Poljak, škole partneri su nam bili OŠ Plaški i OŠ "Ivana Gorana Kovačića", Vrbovsko s učiteljicom Jelkom Šegan.

Kao rezultat projektna nastali su i ovi radovi:

Digitalna knjiga i Digitalna ploča

 

 

 [više]

Ljetna škola informatike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Anita Poljak, 8. 6. 2021. 15:29

U privitku je program ljetne škole koja će se održavati od 28.6. do 17.7.2021. u Karlovcu. Zainteresirani učenici mogu se javiti svojim učiteljicama informatike. 

 

 [više]

NOVO U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 2. 6. 2021. 10:34

365 sportskih priča

365 sportskih priča za laku noć autora Brune Kovačevića, komplet je knjiga koji se sastoji od 4 dijela. U svakoj od priča zaustavljen je trenutak vremena, dah povijesti, dio prošlosti velikih trijumfa i slavlja, poraza i neponovljive, teško ispričane gorčine tuge. Ukupno četiri knjige sadrže gotovo 800 stranica  inspirativnog teksta i fantastičnih ilustracija.

 

 [više]

Malac, komunikacijski znalac

Autor: Anita Poljak, 1. 6. 2021. 15:45

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je eTwinning Nacionalna služba za podršku odobrila naš projekt pod nazivom Malac, komunikacijski znalac. U predviđene aktivnosti planiramo uključiti učenike matične škole OŠ “Josipdol” te svih njenih područnih škola: Tounj, Oštarije i Skradnik te Osnovnu školu Plaški, a veselimo se i drugim potencijalnim partnerima. Učiteljice partnerice i pokretačice projekta su Katarina Butković i Anita Poljak.

 

 [više]

Rezultati plesnih skupina Virtualnog plesnog show-a

Autor: Anita Poljak, 31. 5. 2021. 13:23

Plesna skupina iz PŠ “Siniša i Zrinko Rendulić” Oštarije kroz projekt Školski plesni virtualni show za osnovne i srednje škole ostvarile su pravo nastupa na završnici projekta koji će se održati u Poreču od 10.-11.6.2021. godine.
Čestitamo učenicama i mentorici Maji Stošić, profesorici kineziologije.
 
 [više]

„ Pipi Duga Čarapa otkriva Hrvatsku „ eTwinning projekt Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Bolješić Vujaklija, 27. 5. 2021. 12:46

Pipi Duga Čarapa je fantastična priča o znatiželjnoj i hrabroj djevojčici u kojoj se miješa stvarno i nestvarno. Čitale su je generacije i generacije i sada je Pipi odlučila doputovati u Hrvatsku i upoznati državu, stanovnike i kulturu.

Djeca i njihovi nastavnici upoznali su Pipi s osobitostima njihovih krajeva, pomogli joj u stjecanju novih znanja. Suradnja  je  to između škole u Švedskoj i mnoštva škola u našoj zemlji putem eTwinnig projekta.

Mala lutka Pipi i dnevnik koji ju prati na putovanju su već treću godinu i sada je Pipi posjetila i OŠ Josipdol, upoznala kraj, ljude, djecu i ide dalje puna  lijepih uspomena.

Kao pravi gost, nosi sa sobom dašak povijesti, kulture i života djece u Švedskoj.

Dobro nam došla Pipi!

https://www.youtube.com/watch?v=MeuCg_H6a50

 [više]

Animacijski koncert za upis učenika 2.ih i 3ih razreda u Osnovnu glazbenu školu

Autor: Anita Poljak, 26. 5. 2021. 13:08

Poštovani,
na poveznici https://youtu.be/CJELd7nEMt0 nalazi se animacijski koncert učenika
i djelatnika Osnovne glazbene škole pri OŠ Ivane Brlić - Mažuranić 

 

 [više]

Terenska nastava

Autor: Sanja Kurelac, 22. 5. 2021. 07:30

       U sklopu terenske nastave tehničke kulture učenici 8.r. PŠ Tounj posjetili su kamenolom Rudar d.o.o. U kamenolomu nas je dočekala voditeljica Gordana Neralić koja nam je detaljno opisala i pokazala cijeli proces dobivanja raznih granulacija kamena te proces dobivanja asfalta. Zahvaljujemo se tvrtci Rudar d.o.o. što su nas ugodno dočekali i educirali o tehnološkom procesu rada tvrtke. Učenici su uživali zajedno sa učiteljem tehničke kulture Mirom Rahanom što je vidljivo i iz slika u privitku.

 
 [više]

Odluka o načinu izvođenja nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Anita Poljak, 23. 4. 2021. 12:19

Poštovani,
u privitku dostavljamo Odluku o načinu izvođenja nastave od 23.04.2021. za Karlovačku županiju.
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Facebook škole
INFORMATIKA

 

         

Tražilica
Oglasna ploča
Korisni linkovi
 > Škole
 > MZO
 > AZOO
 > ettaedu
 > CARNetCMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / www.os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju